Zavřít reklamu

iPhone je bezesporu populární smartphone, který má po celém světě řadu příznivců. Ne u každého je ale vhodné, aby se chlubil vlastnictvím smartphonu od Applu. Některým jedincům to ale přece jen nedá a iPhone vlastní i tehdy, kdy by ho z jakýchkoliv důvodů mít neměli. Příkladem mohou být například celebrity, které se upsaly úplně jinému výrobci, ale ve chvíli nepozornosti umístí na sociální sítě selfie, vyfocené iPhonem. Ještě před érou influencerů ale zvládl jeden takový „pokoutně“ vlastněný iPhone vzbudit poměrně velký rozruch.

Psal se rok 2009 a ve společnosti Microsoft se konalo na první pohled zcela obyčejné firemní jednání. iPhony se v té době těšily velké popularitě, což bylo logicky trnem v oku pro konkurenční výrobce elektroniky. Přílišné nadšení nevzbuzovaly jablečné smartphony ani u Steva Ballmera, který Microsoftu velel. Ballmer proslul svým často impulsivním, zkratkovitým, výstředním jednáním, a jinak tomu nebylo ani v tomto případě.

Podle historky, která již řadu let koluje online, Steve Ballmer na zmíněném jednání Microsoftu v seattleském Safeco Field řádil tak, jak měl ve zvyku. Vběhl do místnosti, nadšeně se zdravil se zaměstnanci a kolegy a snažil se trochu rozproudit náladu, jak bývalo na akcích tohoto typu tradicí. V jednu chvíli ale Ballmerovu pozornost upoutal jeden ze zaměstnanců divize Windows, který za pomoci svého iPhonu právě pořizoval nějaký snímek.

Ballmerova divoká reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Vztekle vytrhl zmíněnému zaměstnanci jeho iPhone z ruky, zatímco ostatní účastníci jednání začali bučet. Poté smartphone položil na zem a předstíral, že na něj dupe, načež odešel pryč. Celá scéna byla v přímém přenosu promítána na velké plátno, takže neunikla opravdu nikomu.

Souvisejíci

Ballmer se k celému výstupu vrátil o něco později v průběhu své prezentace, kde si dotyčného ještě dobíral. Zatímco v osmdesátých a devadesátých letech byla nevraživost mezi Microsoftem a Applem v mnoha směrech téměř hmatatelná, počátkem nového tisíciletí to vypadalo, že se řada věcí spíše uklidnila. Každá ze společností kráčela vlastní cestou, než příchod iPhonu opět zamíchal kartami. Když v roce 2007 Apple uvedl svůj první iPhone, prohlásil Ballmer, že pro spotřebitele nebude mít absolutně žádnou atraktivitu. Brzy přišel na to, jak tragicky se tehdy spletl.

Dnes nejčtenější

.