Zavřít reklamu

Zní to sice jako nepravděpodobná kombinace, ale aktivní účast Isabely Ge Mahe, viceprezidentky Applu pro Čínu, v radě ředitelů Starbucksu se stala skutečností. Isabela údajně o roli usilovala již delší dobu a díky vlastní iniciativě se jí zařazení do rady nakonec podařilo. Podle představitelů řetězce kaváren obohatí stávající tým o další inovativní nápady a stane se inspirativním lídrem, který by mohl být prospěšný oběma společnostem i jejich vzájemné spolupráci.

K radě se přidal například také ředitel finanční oddělení společnosti Nike, Andrew Campion, nebo výkonný ředitel řetězců Domino’s, Richard (Ritch) E. Allison. Samotná rada Starbucksu funguje spíše jako takový koncil nejvlivnějších zaměstnanců obrovských korporací a technologických gigantů, kteří se pravidelně scházejí, probírají aktuální témata a přicházejí s novými, inovativními nápady. Ve své podstatě je dobře, že si společnosti přímo nekonkurují a naopak se snaží spolupracovat a řešit neodkladné problémy spolu. Zároveň jsou všechny zúčastněné společnosti veřejně obchodovatelné a působí na mezinárodní burze NASDAQ.

Isabela by měla podle generálního ředitele Starbucks přijít s novým přístupem především v oblasti interakce se zákazníky a nových technologií. V Applu totiž původně působila jako viceprezidentka bezdrátových technologií, kde dohlížela na vývoj a implementaci Wi-Fi modulů, Bluetooth, NFC a celulární rádiové sítě, tedy GSM. Zároveň se podílela na úpravě zařízení tak, aby odpovídala čínským regulacím a obsahovala funkce navíc. Jak přesně se bude Isabela v radě angažovat je zatím otázkou budoucnosti, ale řetězec kaváren si ji pochvaluje už nyní a podle své historie v jablečné společnosti to vypadá, že s manažerskými pozicemi nemá sebemenší problém. Starbucks konec konců obměňuje členy své rady téměř každý rok, což Isabele nahrálo do karet a od nynějška bude mít možnost mluvit nejen do chodu Applu, ale také ostatních gigantů.

Dnes nejčtenější

.