Zavřít reklamu

Jak jistě víte, tak se debetní či kreditní karty vydávají na časem omezenou dobu. Po několika letech prostě vaše karta přestane platit a vy si musíte zařídit novou. Občas se také může stát, že platební kartu ztratíte a musíte si vyřídit novou. Samozřejmě jsou obě tyto situace velice nepříjemné, jelikož všude musíte měnit své platební údaje – a samozřejmě i u vašeho Apple ID, aby mohly být i nadále odečítány peníze za vaše předplatná. Pokud jste v minulosti své platební údaje neaktualizovali a přišel den splatnosti, kdy jste měli za předplatná zaplatit a vaše karta nebyla funkční, automaticky jste o předplatné přišli. Kalifornský gigant se však tyto podmínky rozhodl lehce pozměnit, a to ve prospěch těchto uživatelů.

Pokud nově uživatel, který si platí předplatné, neaktualizuje své platební údaje a v den platby se nepodaří odečíst peníze, tak pro se jeho předplatné ihned neukončí. Apple o této zprávě informoval prostřednictvím webové stránky Apple Developer. Dále také dodává informace o tom, jakým způsobem tento systém funguje. Pokud máte předplatné, které si platíte každý týden, tak v případě, že se nepodaří odečíst peníze, budete mít celých 6 dní na to, abyste je aktualizovali. Po tuto dobu bude vaše předplatné stále aktivní a nedojde k jeho zrušení. V případě, že si platíte několika měsíční předplatné, či dokonce roční, tak máte na aktualizaci svých platebních údajů celých 16 dnů.

Vývojáři si mohou vybrat, zdali tuto funkci aktivují, či nikoliv.

Pokud vás zajímá celá zpráva, kterou Apple k tomu programu s názvem Billing Grace Period vydal, tak si ji můžete přečíst zde. Pro uživatele jako takové se samozřejmě jedná o příjemnou změnu. Občas totiž dochází k tomu, že v případě zrušení předplatného nějaké aplikace dojde k vymazání nějakého vašeho obsahu, či jiných dat. Takto o svá data nepřijdete a máte celých šest dnů, respektive šestnáct dnů na to, abyste je doplnili. Možná se ptáte, jakým způsobem se k této funkci staví samotní vývojáři. Ti mají naštěstí možnost výběru a mohou si vybrat, zdali chtějí uživatelům tuto funkci zpřístupnit, či nikoliv.

Dnes nejčtenější

.