Zavřít reklamu

Zprvu vypadala nenápadně vyhlížející služba Apple Arcade spíše jako alternativa k standardním hrám z App Storu, ale postupem času se přetvořila v něco většího, co by mohlo systém kupování her výrazně ovlivnit, a stejně tak by tento přelom mohl ovlivnit i vývojáře. Mnoho progresivních studií se již rozhodlo do tvorby titulů, exkluzivních pro novou jablečnou platformu zapojit, ale přesto spousta vývojářů váhala a až nyní to vypadá, že se většina z nich rozhoupala k rozhodujícímu kroku.

Jak Apple na své úterní keynote konferenci poznamenal, služba Apple Arcade ušla od svého oznámení pořádnou cestu. To konec konců značí i počet studií, jenž se rozhodly tvořit hry exkluzivně pro novou platformu. Po odhalení všech vývojářů se totiž ukázalo, že se jejich počet zvýšil až trojnásobně, což výrazně předčilo všechna očekávání. Oproti oznámení v březnu letošního kroku se jedná o pořádný rozdíl a není divu, že Apple původně lákal až na 100 her, jež si budeme moci ihned po vydání vyzkoušet. Z původních 35 studií, včetně gigantů jako je Sega, Disney, Devolver Digital a Gameloft, se číslo vyhouplo na neuvěřitelných 92. Do celkového počtu se pochopitelně počítají i nezávislí vývojáři, kteří již tvořili v minulosti pro App Store.

Souvisejíci

Svou podporu a zásobu her nicméně přislíbily i další velké herní společnosti, jako například Capcom, Square Enix, Ubisoft nebo Bandai Namco. Kolika titulů od jednotlivých tvůrců se dočkáme je zatím ve hvězdách, ale přesto by tento výčet měl potěšit všechny fanoušky, kteří mají v plánu si službu předplatit. Jednoduše to tedy vypadá, že většina studií čekala, jak to vůbec s Apple Arcade bude a jakou pověst si po oznámení služba u hráčů vybuduje. Apple každopádně očekává, že se z platformy stane zlatý důl, jen do samotného vývoje her zatím investoval přes 500 milionů dolarů. Pokud se nic nepokazí, Apple Arcade by se mohlo stát hitem. Za necelých 5 dolarů měsíčně, tedy v přepočtu 120 korun, dostanete přístup ke stovkám titulů a hodinám zábavy, za něž byste jinak v App Storu utratili o poznání větší částku. Zároveň bude služba spuštěna ve více než 150 zemích světa najednou, a to již 19. září, což by mohlo počet brzkých předplatitelů pořádně popohnat.

Dnes nejčtenější

.