Zavřít reklamu

Kdybyste pracovali pro gigantickou mediální společnost, pravděpodobně byste si netroufli tvrdit, že její konkurence má v mnoha věcech navrch. Pokud však už v jeho řadách nejste, pochvalami pro konkurenci šetřit nemusíte. To nyní potvrdil i bývalý výkonný ředitel Netflixu a Hulu, který se ani v minulosti náklonností k Applu netajil. A tu vyjádřil i nyní.

Podle jeho slov je sice trh se stremovacími platformami poměrně plný, ale přesto se v něm najde místo pro nové a unikátní nápady. Jako příklad zmiňuje platformy Showtime a HBO, které díky širokému portfoliu seriálů a filmů udržely stávající předplatitele a dokonce apelovaly na nové uživatele. Obrovskou šanci má podle něj i Apple, jehož program je pořádně nabitý. Není divu, jablečná společnost do snímků ze své dílny investuje miliardy dolarů a domlouvá spolupráce na všechny strany. Pochvalně se Gallangher vyjádřil také k samotnému obsahu a hereckému obsazení, jenž je podle něj zvolené přímo geniálně a mělo by fanoušky přikovat k obrazovkám na pořádně dlouhou dobu.

Ač tvrzení bývalého šéfa Netflixu zní přehnaně a příliš optimisticky, Simon zná kinematografický průmysl jako nikdo jiný a dokáže se v něm efektivně pohybovat. Kromě Netflixu se také podílel na výběru obsahu pro platformu Hulu, kde zazářil a zvedl počet předplatitelů rovnou o několik procent. Apple má kromě dostatku financí a obsahu další výhodu, a to z marketingového hlediska. Na světě je přes 1.4 miliard zařízení, na nichž běží jablečný systém, což společnosti poskytuje pořádný náskok. Svou roli jistě sehrají i jablečné obchody, kde mohou být promítány vybrané snímky, nebo tam může být služba prezentována. V každém případě se služby Apple TV+ dočkáme již 1. listopadu, kdy se její potenciál ukáže v celé své kráse. Za cenu 4.99 dolarů, tedy 139 korun v Česku, nabídne služba desítky filmů a seriálů již při vydání, zatímco v následujících měsících bude obsah postupně přibývat.

Dnes nejčtenější

.