Zavřít reklamu

Přestože Apple včera ze svého Online Storu stáhl vloni představené iPhony XS a XS Max, rozhodně to neznamená, že by zařízl jejich prodeje i ve svých maloobchodních prodejnách. I ty se totiž nyní musí zbavit skladových zásob, kterých má Apple zřejmě ještě relativně dost, a tak u těchto modelů lákají zákazníky na zajímavé slevy. 

Pokud jste zrovna v zahraničí a po loňském iPhonu XS pokukujete, rozhodně se do některého z Apple Storů vyplatí zajít. Například v USA spadly ceny loňských prémiových modelů o 100 dolarů, tedy zhruba 2300 korun. XS tam tedy začíná na 899 dolarech a končí na 1249 dolarech, XS Max pak startuje na 999 dolarech a končí na 1349 dolarech u varianty s 512 GB úložištěm. Podobný scénář nastal podle internetových diskuzí i v dalších Apple Storech po celém světě, které se nyní přebytečných kousků zbavují. Nicméně v těch se nákup nevyplatí tolik jako právě v USA kvůli rozdílnému daňovému zatížení. 

Sehnat iPhony XS se slevou není v současnosti problém ani v České republice, jelikož se snaží obchodníci pročistit své skladové zásoby. Stejně jako u iPhonu X se však dá očekávat, že tyto zásoby vezmou rychle za své a pak už bude možné zakoupit u ověřených obchodníků jen nejnovější iPhony. Ve finále tedy záleží jen na vás, zda pro vás mají novinky smysl, nebo si vystačíte s rok starými modely, které toho nabízí též stále spoustu. Alespoň prozatím. 

Dnes nejčtenější

.