Zavřít reklamu

Na včerejší keynote toho bylo poměrně dost k vidění. Po oznámení cen a dat vydání služeb Apple Arcade a Apple TV+ představil Apple i iPad 7. generace a Apple Watch Series 5. Zlatým hřebem večera ale určitě bylo odhalení nových iPhonů. Designově vycházejí ve velkém ze svých předchůdců. iPhone 11 z iPhonu XR a řada 11 Pro z řady XS. V některých věcech se však diametrálně liší.

Souvisejíci

Nejkontroverznější je jediná skutečně výrazná designová změna u všech tří nových iPhonů – zadní fotoaparát. Nemusíme diskutovat o tom, že tato nová zařízení budou skvostně fotit, jelikož to nám Apple dokázal už na samotné Keynote. Bavme se teď spíš chvíli o designu jako takovém. IPhony byly vždy synonymem pro jedinečný minimalistický design. Toto spojení ale dostává především u iPhonů 11 Pro a Pro Max podle mnohých jablíčkářů pořádnou facku. Jasně, vědělo se o něm dlouhé měsíce dopředu. Do poslední chvíle jsme ale doufali, že se přeci jen Apple umoudří. Tak se však nestalo a na zádech telefonu máme se skutečně objevil výrazný trojitý fotoaparát, který bude jedním z hlavních poznávacích znamení letošní řady.

Internet takřka okamžitě po keynote zaplavily memes vykutálených vtipálků. Jedni vidí fotoaparát jako plotnu, druzí jako holící strojek a třetí v něm vidí obličej pokemona Pikachu. Vtípků na adresu zadní kamery je skutečně dost. Můžete se na ně podívat v galerii na boku tohoto odstavce. Radost z ne zcela povedeného designu má přirozeně konkurence. Jistě ale nebude dlouho trvat a Huawei či Xiaomi přijde s velmi podobným (ne-li totžným) vzhledem zadní kamery. Ostatně, vzpomeňme na rok 2017 a iPhone X. I zadní fototaparát tohoto modelu se dočkal poměrně rozporuplného přijetí plného posměšků. Dnes má 2 čočky ve svislé poloze většina čínských telefonů. Snad se tedy obrázky v galerii pobavíte alespoň tak dobře jako my.

Dnes nejčtenější

.