Zavřít reklamu

Do startu suverénně nejočekávanější jableční Keynote letošního roku zbývají sice již méně než dvě hodiny, úniky informací však stále neutichají. S poměrně zajímavým tvrzením se před malou chvílí vytasil i reportér Mark Gurman z Bloombergu, který věří, že bychom se mohli dnes dočkat i představení zbrusu nového 10,2” iPadu.

O novém iPadu, který by měl v nabídce Applu nahradit stávající 9,7” model, se v uplynulých měsících spekulovalo skutečně nesčetněkrát, přičemž jako nejpravděpodobnější termín představení se jevil právě letošní podzim. Nikoliv však jeho začátek, nýbrž spíše střed. Apple totiž iPady a Macy zpravidla světu nepředstavuje hned v září spolu s iPhony, ale až na speciální Keynote v říjnu. To se ale podle Gurmana letos změní a Apple světu nový iPad ukáže. 

V tuto chvíli je samozřejmě velmi těžké říci, zda se tato předpověď naplní či nikoliv. My v redakci se k ní ale stavíme spíše skepticky. Jednak proto, že o zářijovém představení iPadu žádné zdroje v uplynulých týdnech ani jednou neinformovaly, ale taky proto, že na dnešek má Apple podle všeho připraveno už tak dost velké množství produktů a my proto neočekáváme, že by jej ještě rozšířil a jeden další a tím pádem Keynote prodloužil. Kdyby to navíc udělal, bylo by poměrně zvláštní pořádat v říjnu další Keynote, kde by světu ukázal jeden zcela nový produkt v podobě 16” MacBooku Pro a pak možná pár upgradů v podobě MacBooků Air či iPadů Pro s novými procesory. Taková tiskovka by totiž rozhodně příliš záživná nebyla, což by Apple jistojistě nechtěl.  Tak či onak, jasno budeme mít už za pár desítek minut. Do komentářů nám zatím můžete napsat, co si myslíte vy. Dorazí dnes po boku iPhonů skutečně i nový iPad, nebo si jeho představení schová až na závěr letošního roku? 

Dnes nejčtenější

.