Zavřít reklamu

Streamovací platforma Twitch nabývá za poslední léta přímo obřích rozměrů a desítky milionů sledujících mluví za vše. Z tohoto důvodu se služba podívala snad již na každé myslitelné zařízení, chytré televize nevyjímaje. Spolu s chystaným oznámením nové Apple TV, které se s největší pravděpodobností chystá, se Twitch rozhodl přihřát si svou polívčičku a přispěchal s vydáním i na toto jablečné zařízení. Po letech tedy platforma konečně uposlechla fanoušky a přináší veškeré funkce a plnohodnotný zážitek také na Apple TV.

Zatímco iOS a macOS se již nějakou dobu mohou vlastní aplikací Twitche chlubit, fanoušci Apple TV ostrouhali a nadějně vzhlíželi ke spekulacím, že i oni se jednou služby dočkají. Domněnkám je však konec, společnost oznámila příchod své platformy také na jablečné televizní zařízení. Nebude chybět možnost sledovat jak živá vysílání, tak záznamy, nebo se účastnit diskuze v chatu. Na uživatele tedy čeká plnohodnotný zážitek, na nějž jsou zvyklí ze stolní či mobilní verze. Zatím sice běží pouze beta, kterou si můžete stáhnout pomocí softwaru TestFlight, ale brzy bychom se měli dočkat oficiálního vydání.

Popularita Twitche zkrátka nezná mezí a s vydáním na Apple TV by se měla zase o něco zvýšit. Jablečné zařízení navíc umožňuje přehrávání až v rozlišení 4K, což by mohlo by pro spoustu lidí důvodem ke koupi. Zítra, tedy v úterý 10. září, se navíc na keynote společnosti dočkáme oznámení nové generace, jež by měla přinést nevídané možnosti a přispět k dalšímu rozšíření jablečného televizního zařízení. Uvidíme, zda dostojí slibům a my se dočkáme plnohodnotného zástupce. Do té doby však můžete Twitch na stávajícím zařízení pořádně otestovat a dát aplikace šanci. Jedinou otázkou je ovládání, které by v tomto případě mohlo být na ovladači poměrně nepraktické. I na tom chce však společnost stojící za platformou zapracovat a inspirovat se zpětnou vazbou, jež jí uživatelé poskytnou.

Dnes nejčtenější

.