Zavřít reklamu

Možná jste si toho ani nevšimli, ale Apple na dnešní konferenci kromě nových produktů také představil speciální novou aplikaci, která si vysloužila název Apple Research. Anglicky zdatní jedinci už nejspíše podle názvu tuší, o čem v této aplikaci půjde, nejen pro ty ostatní si ale pojďme říct, jaký je vlastně princip této aplikace a proč byste si ji třeba měli stáhnout i vy. Hlavním cílem aplikace Research je, abyste se lépe soustředili na své zdraví, které se týká sluchu, reprodukce a celkového zdraví. To všechno s použitím Apple Watch.

Tvrdá práce, kterou Apple vynaložil na studování srdečního zdraví, se vyplatila. Jablečná společnost mohla všechny své poznatky integrovat do Apple Watch, které dokáží například detekovat fibrilaci síní, či jinou srdeční vadu, anebo dokáží upozornit na dlouhodobě vysoký či nízký srdeční tep. Všechny tyto funkce už zachránily několik lidských životů po celém světě. Applu však tohle stále nestačí a chce pro zdraví svých uživatelů udělat ještě více: „Společně se studiemi srdečního zdraví jsme přišli na to, že můžeme mít pozitivní vliv na výzkumy v lékařství, a to tak, že pacienty proměníme v přispěvatele do této studie. Výsledky poté mohou být použity pro další generace,“ řekla Jeff Williams.

Jak už jsem ale zmínil, tak u studie srdce tohle všechno nekončí. Pro lidé, kteří žijí ve Spojených státech, Apple spustí další tři programy, které budou k dispozici právě skrze novou aplikaci Research. Tyto studie budou využívat různých funkcí, které jsou dostupné v Apple Watch, společně s novými funkcemi, které budou k dispozici ve watchOS 6. Studie sluchu vznikla se spojením Applu, Světovou zdravotnickou organizací a Michiganskou univerzitou. V této studii bude Apple zjišťovat, jaká je přijatelná hlasitost zvuku pro obyčejného uživatele, a co už je „za čarou“. Studie zabývající se zdravím žen vznikla poté spolupráci Applu, NIH a Harvardu. V tomto případě se bude jablečná společnost zajímat o menstruační cykly žen. Poslední studie zabývající se srdcem a pohybem vznikla spoluprací Applu a Americké kardiologické asociace a nemocnice Brigham a Women. Všechny tyto výzkumy budou v rámci aplikace Research pro Spojené státy dostupné ke konci tohoto roku.

Dnes nejčtenější

.