Zavřít reklamu

Představení nových iPhonů 11 se dočkáme již za několik málo dní. Ani od spuštění jejich prodejů nás však nedělí příliš mnoho času. Oficiálního oznámení data spuštění předobjednávek a prodejů se sice dočkáme až v úterý, díky mnoha únikům informací však již máme i v něm prakticky jasno. 

O víkendu osvětlil Apple skleněné stěny svého ikonického newyorského Apple Storeuna 5. Avenue barevnými světly, čímž začal své fanoušky lákat na jeho znovuotevření. Obchod totiž již před mnoha měsíci uzavřel, aby v něm provedl rozsáhlou rekonstrukci a vdechl mu díky ní moderní nádech, který si takto slavný obchod určitě zaslouží. Oficiální datum jeho otevření sice zatím společnost neprozradila, avšak portálu AppleInsider prozradily zdroje obeznámené s plány Applu, že je jeho otevření naplánováno na pátek 20. září, aby mohl hned jeho první den v provozu “oslavil” spolu s davy fanoušků čekajících na nové iPhony 11, které se začnou právě v tento den prodávat. Apple tak nechá svým způsobem vzpomenout na minulost, kdy se před obchodem na 5. Avenue mnohdy i několik dní stanovalo, jen aby jablíčkáři dostali svůj vysněný nový iPhone mezi prvními na světě.

Jelikož se tvrzení zdrojů o otevření ikonického obchodu v kombinaci se spuštěním prodejů nových iPhonů 20. září shoduje se všemi předešlými dohady a zapadá i do harmonogramu, který Apple používal v uplynulých letech, dá se s tímto dnem již víceméně počítat. Je však potřeba brát v potaz to, že  Apple své nejžádanější produkty začíná vždy prodávat v několika vlnách, mezi kterými je zhruba sedmidenní rozestup. Se spuštěním prodejů 20. září tak mohou počítat maximálně v USA, Německu, Francii či další spoustě zemí, která disponuje větší kupní silou a pro Apple je celkově zajímavější než Česko či Slovensko. Tyto země se pak dočkají zřejmě o týden později ve druhé prodejní vlně – tedy 27. září. Alespoň tak to bylo v minulosti. Snad tedy budou stát novinky skutečně za to. 

Dnes nejčtenější

.