Zavřít reklamu

Jablečná společnost to se svými obchody začíná myslet vážně, a ač Apple Store po celém světě, zejména pak ve Spojených státech a Velké Británii, trpí posledních několik měsíců neustálými krádežemi, nehodlá to Apple jen tak vzdát. Před rokem otevřený obchod v Jižní Koreji měl navíc obrovský úspěch, a tak se společnost rozhodla pro otevření dalšího asijského jablečného obchodu, který nakonec vyrostl v Tokiu.

V Japonsku sice již několik velkých Apple Storů je, ale Marunouchi, jak se nejnovější přírůstek nazývá, se má stát pomyslným králem a převzít pochodeň po svém předchůdci, jenž fungoval od roku 2003 v nákupním středisku v Ginze. Obchod bude otevřen již za dva dny a nabídne rovnou dvě podlaží lemovaná pulty s volně dostupnými Apple produkty, které si může kdokoliv v klidu vyzkoušet. Nebude chybět typická filozofii společnosti skloubená s japonským minimalistickým stylem a dřevěným interiérem, který návštěvníkům navodí pocit klidu a harmonie. A nebyl by to Apple, aby se neinspiroval místní kulturou i při využití flóry. Stěny obchodu budou místy obepínat bambusy, jenž se díky své výšce vyšplhají až do druhého patra. Výhled to bude vskutku nádherný, jak je již pro jablečnou společnost zvykem.

Samozřejmě nebude chybět ani půlkruhové fórum, kde budou pravidelně promítána videa společnosti a semináře Today at Apple. Dokonce se návštěvníci mohou těšit na sérii videí od místních umělců, pojmenovanou Tokyo Creative Guild. Na plátno si najdou cestu snad všechny druhy umění, ať už pop art, vyrábění kostýmů, nebo hudba. Apple chce podle oficiálních slov navázat tam, kde skončil a nabídnout uživatelům v Japonsku unikátní zážitek, čehož chce docílit jak pomocí designu, tak uměleckých seminářů. Společnost své velkolepé plány v žádném případě nekrotí a dokonce to vypadá, že se obyvatelé Tokia dočkají ke konci roku otevření rovnou několika dalších obchodů, které jsou momentálně v přestavbě. Jak se vám interiér obchodu líbí?

Dnes nejčtenější

.