Zavřít reklamu

Je to trochu paradox. Zatímco Apple ukázal Apple druhou generaci AirPods teprve letos v březnu, přičemž první jsme se dočkali už v roce 2016, Huawei jej stihl za pouhý rok a půl svými kopiemi minimálně co do počtu předehnat. Svá první sluchátka vycházející z AirPods totiž tato společnost představila teprve před rokem a půl, po pár měsících pak na trh uvedla jejich druhou generaci a dnes pak již generaci třetí. Nutno přitom podotknout, že se rozhodně nejedná o upgrady přinášející minimum novinek. Například třetí generace totiž nabízí funkci, o jejímž příchodu se v souvislosti s AirPods již spekuluje dlouhé měsíce – konkrétně aktivní potlačení okolního hluku. 

Nová generace FreeBuds se od těch předchozích designově příliš neliší. To však inženýrům z Huawei nezabránilo v tom naučit sluchátka potlačit dle jejich slov zvuky z okolí o hlasitosti až 15 decibelů, což sice není moc, na druhou stranu však i toto tlumení rozhodně potěší – tím spíš, když jej nabízí sluchátka, u kterých si výrobce zakládá mimo jiné na designu. Možná i proto nejsou inženýři schopni vyšponovat tlumení hluku na lepší úroveň. Jasněji ale budeme v tomto ohledu mít až tehdy, kdy se dočkáme vydání dalších konstrukčně podobných sluchátek se stejnou funkcí, kterými by mohly být s trochou štěstí i AIrPods 3. generace. Zda se jích dočkáme ještě letos nebo až příští rok je ale zatím ve hvězdách. Kdyby si však vzaly příklad z některých vlastností FreeBuds 3, rozhodně bychom se nezlobili. Huawei totiž tvrdí, že jejich sluchátka se nabijí 2x rychleji než AirPods v případě použití klasického kabelu či o polovinu rychleji v případě dobíjení bezdrátového.  Sluchátka se ale též chlubí chytrými mikrofony, které mají zvládat velmi kvalitně “odfiltrovávat” okolní hluk a díky tomu tak zaznamenávat jen hlas uživatele. AirPody sice se zachycením hlasu uživatele též problém nemají, avšak při běhu či používání za větrného počasí s nimi telefonáty zrovna dvakrát příjemné nejsou – minimálně tedy pro protistranu. 

Sluchátka by neměla pokulhávat ani při párování či ve stabilitě Bluetooth připojení. O vše se totiž postará čip A1 z dílny Huaweie, který je též jakousi kopií jablečného H1 s prakticky těmi samými funkcemi. Co se pak týče výdrže baterie, ta je jak při přehrávání bez pouzdra, tak i s využitím nabíjecího pouzdra víceméně stejná jako u AirPods. Naopak cena by měla hrát jasně ve prospěch Huaweie, jelikož by měla být v porovnání s jablečnými sluchátky nižší. O kolik přesně však zatím výrobce neprozradil. Jasněji ale budeme mít už příští měsíc, kdy by se měla sluchátka dostat na evropský trh. 

Dnes nejčtenější

.