Zavřít reklamu

Od letošní zářijové Keynote nás dělí už jen posledních několik dní, které budou podle všeho skutečně velmi bohaté na všelijaké úniky. Obrovským množstvím informací nás již pěkných pár dní zásobují vývojáři díky průzkumu kódů bet iOS 13, ale i mnozí analytici a leakeři, kteří přichází ze stále dalšími a dalšími “ověřenými” informacemi. Jednoho poměrně zajímavého úniku jsme se dočkali i před malou chvílí. 

Na twitterovém účtu AppleBeta2019 zaměřeném na bety letošních systémů se objevil PDF dokument tvářící se na první pohled jako ten, který Apple distribuuje čas od času vývojářům. V tom stojí například to, že iOS 13 bude veřejnosti vydán 23. září a bude nahraný i ve všech chystaných iPhonech. Dokument tak vyvrací spekulace o tom, že se první verze iOS 13 vůbec nedočkáme a Apple ihned přeskočí na iOS 13.1. To mnozí usuzovali především kvůli tomu, že ačkoliv ještě nebyl iOS 13.0 vydán, Apple už rozjel testování právě pro 13.1. Ten však alespoň podle dokumentu dorazí v průběhu podzimu. Kromě iOS 13 má dorazit 23. září i iPadOS 13 a zřejmě i watchOS 6 spolu s tvOS 13. macOS Catalina se má pak, jak je u macOS zvykem, mírně zpozdit a dorazit v dalších týdnech. Kdy přesně však dokument neodhaluje. Datum vydání však není to jediné, co lze z dokumentu vyčíst. Nalézt v něm lze totiž mimo jiné i názvy všech letošních iPhonů. Ty se mají podle něj jmenovat iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max. 

Zatímco mnoho úniků z předešlých dní, o kterých jste se mohli na našem magazínu dočíst, se zdály pravdivé, zde se potřeba vnímat dokument s rezervou. Někteří jablíčkáři totiž poukazují na určité nesrovnalosti uniklého dokumentu s dokumenty, které v minulosti skutečně vypustil. Ty nejviditelnější jsou zejména v používání názvů různých programů, které jsou v dokumentu různě komoleny. Na druhou stranu se však nejedná o žádné obří komolení a tak se nedá vyloučit ani to, že Apple jejich názvy zkrátka sám změnil a nyní je jen poprvé použil. Mnohým se pak zdá divné to, že Apple v dokumentu použil přesné názvy letošních iPhonů, což pro něj též není zrovna obvyklé. Ani to se však za stoprocentní důkaz považovat nedá, jelikož nikde není psáno, že se musí Apple držet stále jedné formy. Těžko tak říci, jak moc se o něj lze opřít či nikoliv.  

Dnes nejčtenější

.