Zavřít reklamu

Již pěkných pár let se hovoří o tom, že Apple ve svých laboratořích vyvíjí vlastní chytré brýle, které by mohly za pár let ve spojení s Apple Watch a AirPody třeba i nahradit iPhony. Mnoho informací o tomto projektu však bohužel zatím na světlo světa neprosáklo a my tak můžeme jen spekulovat nad tím, jak vlastně budou vypadat a fungovat. Alespoň pár střípků do této skládačky nyní zasadily zdroje vývojáře Guilherma Ramba, které naznačují, že produkty ukrývající se za názvem “Apple Glasses” by mohl být nakonec ve výsledku úplně jiný, než jaký svět očekává. 

Z několika málo úniků z uplynulých měsíců či let víceméně vyplývalo, že chytré brýle Applu by měly být svým způsobem podobné klasickým brýlím, avšak místo skel by měly disponovat displeji s vysokým rozlišením, na které by se promítal obraz. Tento produkt pak měl být do značné míry závislý na iPhonu, stejně jako tomu bylo třeba u prvních generací Apple Watch. Nyní to však vypadá, že by se mohl produkt blížit headsetu Daydreameru do Googlu. To by znamenalo, že brýle nebudou klasickými brýlemi, ale de facto “jen” držákem pro iPhone či jiné zařízení s podporou AR a právě rozšířená realita bude u nich hrát hlavní prim. Jinými slovy – první verze chytrých brýlí Applu by mohla být ve výsledku založena primárně na softwaru a jeho fungování, což by bylo poměrně zajímavé, ale hlavně skvělé kvůli dostupnosti. Headset sloužící jen jako držák by totiž byl logicky mnohem levnější než propracované hardwarové zařízení se spoustou senzorů a dalších věcí, které by jakkoliv kooperovalo s iPhonem. Díky tomuto chytrému řešení by si tak mohl Apple zároveň skvěle zmapovat trh a zjistit, zda je o podobný produkt zájem a následně jej uvést. 

Výše zmíněná varianta se nezdá být s ohledem na velká vylepšení ARKitu v iOS 13 vůbec nereálná. Jasněji bychom mohli mít v tomto ohledu navíc už příští týden po představení nových iPhonů, jejichž fotoaparáty by měly být též pro rozšířenou realitu jako dělané a tím pádem by měly zážitky s ní posunout na zcela novou úroveň. Stále se však nedá říci, kdy přesně se prvního počinu z dílny Applu připomínajícího chytré brýle skutečně dočkáme. Spekuluje se totiž jak o tom, že je ukáže příští rok, tak i o tom, že projekt poslal k ledu. Až čas tak ukáže, kde je pravda. 

Dnes nejčtenější

.