Zavřít reklamu

Minulý týden jsme se dočkali ze strany Applu velmi zajímavého a především pak naprosto nečekaného kroku v podobě vypuštění prvních vývojářských i veřejných bet iOS 13.1. Na vypouštění bet není samozřejmě samo o sobě nic zvláštního, kdyby ovšem vypuštěné bety navazovaly na systém pro veřejnost. To se ale o betě iOS 13.1 říci v tuto chvíli samozřejmě nedá, jelikož stále čekáme na uvolnění iOS 13.0, ke kterému dojde zhruba za tři týdny. K takto velkému předbíhání se Apple v minulosti snad nikdy neuchýlil a těžko říci, zda ještě vůbec někdy uchýlí. Tak či onak, tento krok si lze vyložit velmi jednoduše – první verze iOS 13 je již zkrátka hotová a další testování nepotřebuje. Jak je na tom ale vlastně minimálně co se rychlosti týče další verze tohoto systému?

Odpověď na tuto otázku bude možná pro některé vás překvapivá, jelikož od první bety jakéhokoliv systému se obecně očekávají vetší či menší problémy a to i s rychlostí. V případě iOS 13.1 však toto nepsané pravidlo neplatí. Souboj s iOS 12.4.1, který je poslední veřejnou verzí iOS totiž vyznívá jasně v jeho prospěch v téměř všech testovaných aspektech, přičemž v mnoha z nich jsou rozdíly skutečně markantní. Například takové spouštění odpovědi v mailu zvládá iOS 13.1 skutečně bleskově a to samé v bledě modrém lze říci o Siri. V Geekbench 4 sice „třináctka“ o pár bodíků za současnou oficiální verzí pokulhává, v Antutu jej však naopak vcelku výrazně poráží. Na kompletní test se můžete podívat níže.

Vzhledem k tomu, že jsme se zatím nedočkali vydání první verze iOS 13, je předpovídání termínu vydání iOS 13.1 srovnatelné s věštbou z křišťálové koule. Jestliže však iOS 13 dostaneme k dispozici zhruba za dva až tři týdny, v případě iOS 13.1 se dá +- počítat ve druhé polovině října či na začátku listopadu. Jasněji ale budeme skutečně mít až za pár týdnů.

Dnes nejčtenější

.