Zavřít reklamu

Během návštěvy Apple Store ve Florencii jsem si chtěl na památku koupit nějakou maličkost. Zrak mi padl na modely autíček Hot Wheels ID, které jsem prozatím nikde jinde neviděl a za cenu 8€ jsem si zkrátka nějaký ten angličák musel pořídit. Samozřejmě, když jsem kamarád s Horaciem Paganim, nemohl jsem si koupit jiný model než Pagani Huayra Roadster. Pokud tomu kamarádství nevěříte, tak když jsem jej potkal v jeho muzeu a ptal jsme se na fotku, řekl mi dvě slova: „OK, fast“, což už v podstatě považuju za rozhovor a tím pádem jsme kamarádi.

Co to vlastně znamená Hot Wheels ID? Jedná se o speciální angličáky, které na sobě mají čipy, pomocí kterých je můžete nahrát do stejnojmenné aplikaci, ve které následně získáte možnost s tímto autíčkem jezdit po virtuálních drahách. Vše je samozřejmě doprovázeno také speciálními tratěmi Hot Wheels ID, které můžete koupit v Apple Store a po kterých pak můžete autíčka prohánět ve skutečném světě. Těm se však budeme věnovat až někdy příště, nyní se pojďme bavit čistě o autíčkách jako takových. Právě ty jsou totiž ideálním sběratelským artiklem, který si můžete koupit v Apple Store.

Samotné autíčko vypadá jako klasický angličák, jeho zpracování je na skvělé úrovni a na to o jak levný a malý model se jedná, skutečně překvapí detaily. Na bocích najdete podpis samotného Horácia Paganiho, na přední části je pak klasická italská trikolora a na zádi nechybí typická čtveřice výfuků, vyvedená do středu vozu. Vše tedy odpovídá realitě a působí velmi pěkně, obzvlášť při ohledu na velikost modýlku.

Pagani Huayra Roadster

Jakmile autíčko vybalíte, stačí vzít iPhone, otevřít aplikaci Hot Wheels ID a tam jej nascanovat pomocí jeho čipu. Tím jej získáte do své virtuální garáže. TU lze následně kombinovat s reálnými dráhami Hot Wheels ID, ale jak jsem již zmínil, o těch si povíme příště. Pokud nemáte dráhu, která vyjde na necelých pět tisíc korun a chcete si v klidu sbírat modely, i tak je můžete využít. Jednak máte model stále sebou pomocí rozšířené reality, kdy si jej můžete nechat promítnout kdykoli a kdekoli přímo před vás, abyste si jej mohli prohlédnout ze všech úhlů na ideálním světle. Můžete si přečíst informace a technické parametry daného vozu a samozřejmě si jej prohlédnout také přímo ve virtuální garáži bez použití rozšířené reality. Koupí autíčka také získáte virtuální body, které lze využít k jeho vylepšení.

To by však bylo celkem málo, a tak přichází skutečná zábava. Autíčko totiž můžete používat ve hře, ve které díky každému modelu získáte jeho jízdní vlastnosti a na trati tak dokonale využijete zda jste se rozhodli pro extra rychlé Pagani nebo naopak Teslu S, která má extrémní akceleraci nebo jakýkoli jiný model, jenž má své unikátní vlastnosti. Hra samotná je o ježdění na Hot Wheels tratích, sbírání různých checkpointů a tak dále. Celá hra je na způsob trackmínie a ta dokázala zabavit miliony lidí po celém světě. Právě proto věřím, že Hot Wheels ID dokáže zabavit i vás. Jednak získáte skutečně pěkný model za cenu 7,95€ a také jej můžete využít ve virtuálním světě závodů. Pokud tedy příště půjdete do Apple Store a budete chtít nějakou tu maličkost na památku a všechno příslušenství již máte doma, může být právě Hot Wheels ID zajímavou možností.

Dnes nejčtenější

.