Zavřít reklamu

Není ničím neobvyklým, že nám betaverze operačních systémů od Applu často prozradí různé novinky, funkce a vylepšení, se kterými se setkáme v budoucnu. Výjimku v tomto směru netvoří ani operační systém iOS 13. V jeho nejnovější betraverzi bylo objeveno, že se chytré hodinky Apple Watch (velmi pravděpodobně chystaná Series 5) dočkají speciálního režimu, určeného studentům.

Souvisejíci

“ qb/]

Zmíněný režim má studentům pomoci soustředit se na jejich studijní povinnosti a úkoly. Speciální režim bude fungovat na podobném principu jako režim Nerušit, který můžeme znát z operačních systémů iOS nebo třeba watchOS. Podle všeho to vypadá, že režim Schooltime zamezí uživateli v přístupu k několika vybraným aplikacím a komplikacím, a že při jeho aktivaci pochopitelně dojde ke ztlumení všech příchozích notifikací. I v případě, že bude režim Schooltime aktivován, budou se pochopitelně zobrazovat příchozí důležité hovory a zprávy, stejně jako důležitá upozornění.

Z dostupných zpráv zatím nijak nevyplývá, jak bude mechanismus zmíněného režimu fungovat. S největší pravděpodobností zkrátka umožní uživateli (nebo rodičů) stanovit aplikace, ke kterým má být v době aktivace zamezen přístup, a bude u něj nejspíš možné nastavit automatickou aktivaci po určitou zvolenou část dne. Stále ale ještě existuje jistá pravděpodobnost, že se režim Schooltime nakonec mezi běžnou veřejnost nedostane. Jeho existence byla totiž objevena v rámci speciální verze operačního systému iOS 13, kterou měli v červnu k dispozici zaměstnanci Applu. Kromě režimu Schooltime ukázala betaverze operačního systému iOS 13 také několik nových chystaných komplikací – těm se ale budeme věnovat v samostatných článcích. Novinkou by u Apple Watch Series 5 také měla být očekávaná funkce monitoringu spánku. Zatímco u monitoringu spánku by byla určitá exkluzivita na nejnovější model logická, u režimu pro studenty by tomu tak úplně nebylo. Na druhou stranu, jsou to právě softwarové funkce, kterými Apple v posledních letech velmi rád uživatele přesvědčuje k upgradu na nové modely. Navíc – kdyby byla funkce určena i jiným modelům než Apple Watch Series 5, Apple by jí velmi pravděpodobně testoval už v rámci vývojářských bet od června. Jasno ale budeme mít až za týden.

Dnes nejčtenější

.