Zavřít reklamu

Že Apple na letošní rok chystá iPhony s trojitými fotoaparáty víme díky relativně velkému množství úniků už od konce loňského roku. Co konkrétně toto vylepšení přinese však ještě donedávna příliš jasné nebylo. Spekulovalo se sice o výrazném vylepšení rozšířené reality, která měla vypadat reálněji, lépe vypadajících portrétních snímcích či lepších fotkách za zhoršeného světla, avšak ani jedna z těchto možností se v uplynulých týdnech tak úplně potvrdit nepodařila. To se však díky průzkumu interní bety iOS 13, která se dostala do rukou redaktorům z MacRumors a jejich spolupracujícím vývojářům, nyní konečně podařilo. 

V kódech bety, která je podle všeho určena právě pro nové iPhony a dostupná má být jen vývojářům v Applu, se objevují zmínky o zcela novém režimu pro nativní aplikaci Fotoaparát – konkrétně o režimu pro focení při slabém osvětlení. Tím už nyní disponuje mnoho konkurentů Applu v čele s Googlem a Pixelem, avšak ty svá řešení zakládají především na softwaru. V případě Applu by se ale měl režim opírat především o hardware a software by pak už měl “jen” dotvářet lepší celkovou fotku. To sice z bety vyčíst nelze, před nedávnem však s tímto tvrzením přišel reportér Mark Gurman z Bloombergu, který se též pyšní zdroji přímo z Applu. 

Díky novému režimu pro focení při slabém osvětlení bychom měli být schopni zachytit daleko kvalitnější fotky jak ve tmavších interiérech, tak samozřejmě i venku v šeru či v noci. Právě noční fotky byly a stále jsou jedním z největších strašáků iPhonů, jelikož si s nimi ani po jedenácti letech na trhu neumí stále poradit zcela dobře. V loňském roce jsme se sice dočkali s příchodem iPhonů XS výrazného zlepšení nočních fotek, které vypadají v porovnání se staršími modely díky použití prvotřídních fotoaparátů o poznání lépe, s konkurencí disponující speciálními režimy se ale stále rovnat nemůže. To už ale po letošku platit nebude a co víc – tyto fotky budou zřejmě působit daleko realističtějším dojmem než ty z dílny konkurence, jelikož se do nich software podepíše zřejmě jen minimálně. To vše nám ostatně Apple potvrdí už za týden. 

Dnes nejčtenější

.