Zavřít reklamu

Společnost Apple pracuje usilovně na vzniku kamenných maloobchodních prodejen v Indii. V cestě jí ale stojí řada překážek včetně faktu, že vybudovat takovou prodejnu, která by naprosto splňovala veškeré standardy a požadavky Applu, není nic lehkého. Firma to potvrdila i ve svém oficiálním prohlášení, v němž uvedla, že jí projekt zabere nějaký čas.

Souvisejíci

Agentura Bloomberg ve své zprávě z tohoto týdne uvádí, že Apple v následujících měsících připravuje zahájení online prodeje iPhonů v Indii. Umožňuje to úprava pravidel, která dříve nařizovala společnostem vyrábět minimálně 30 % objemu lokálně. Bloomberg rovněž naznačuje, že Apple v Bombaji zkoumá možnosti pro vybudování první místní kamenné značkové prodejny. Pokud vše půjde podle plánu, měla by se otevřít v roce 2020. „Milujeme své zákazníky v Indii a chceme jim jak online, tak i v prodejnách poskytnout stejný zážitek a péči, kterou si užívají zákazníci Applu po celém světě,“ uvádí Apple ve svém prohlášení.

V něm také dodává, že si váží podpory a tvrdé práce premiéra Módího a jeho týmu, který mu expanzi umožnil, a že se těší na to, že jednoho dne přivítá zákazníky v první indické Apple prodejně. V prohlášení také stojí, že splnění tohoto plánu zabere nějaký čas, a že se v budoucnu dozvíme další informace.Společnost Apple se v Indii řadu let potýkala s problémy, spojenými s prodejem svých iPhonů. Možnost online prodeje bez přítomnosti kamenné maloobchodní prodejny je pro firmu prvním krokem k nápravě těchto problémů. Oficiální kamenná prodejna je ale pro úspěch Applu v Indii hodně významná. Apple si zakládá na tom, že zejména moderní Apple Story jsou zároveň místem setkávání, vzdělávání a kulturního vyžití pro místní komunitu.

Dnes nejčtenější

.