Zavřít reklamu

Chtěli jste si v roce 2017 koupit hned po představení iPhone X či v roce 2018 iPhone XR a naštvalo vás, že na tyto modely musíte čekat mnohem déle než na zbylé představené? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Minimálně pro letošek totiž Apple žádnou prodlevu mezi vypuštěním jednotlivých modelů na pulty obchodů v plánu nemá. Ať už se tedy rozhodnete pro jakýkoliv z trojice chystaných iPhonů, měli byste si jej z obchodů odnést bez problému už od počátku prodejů. 

Zatímco v ruce 2017 a 2018 Apple údajně sužovaly výrobní potíže, kvůli kterým musel start prodejů vybraných modelů odložit až na pozdější podzim, letošek se podle naprosté většiny zdrojů obešel bez větších komplikací. To nyní potvrdil i jeden ze zdrojů portálu MacRumors, který tvrdí, že předobjednávky všech iPhonů – respektive jejich první vlna, pokud je Apple rozdílí tak i pro letošek – začnou v pátek 13. září a první telefony pak dorazí k prvním šťastlivcům v pátek 20. září. Ve stejný den pak budou dostupné i v obchodech, avšak i zde platí, že tomu tak bude velmi pravděpodobně jen v zemích spadající do první prodejní vlny, do které Česko ani Slovensko nepatří. Kdy se pravděpodobně dočkáme my se dozvíte v tomto článku. 

Problémy s dostupností? Zřejmě ne

Spuštění předobjednávek a potažmo prodejů všech představených iPhonů současně je sice dobrá zpráva, nicméně nelze jí vnímat tak, že zaručuje perfektní dostupnost všech produktů bez jakéhokoliv čekání. Ostatně, skvělým příkladem může být i loňský rok, kdy Apple předobjednávky na Apple Watch také spustil zároveň s iPhony XS a XS Max, avšak k mnohým jablíčkářům se jejich hodinky dostaly až po dlouhých týdnech či měsících čekání. Ani AirPods 1. generace neměly zrovna jednoduchý vstup na trh a po obrovském objednávkovém šílenství byly dlouhé měsíce nedostatkovým zbožím, které mnozí vyvažovali zlatem. Na druhou stranu, letošní iPhony toho příliš revolučního přinášet nemají a tudíž minimálně v redakci Letem světem Applem očekáváme, že bude jejich dostupnost velmi podobná iPhonům XS a XS Max po jejich spuštění – tedy víceméně bezproblémová. Jasněji ale budeme mít až po Keynote, od které nás dělí něco málo přes týden. 

Dnes nejčtenější

.