Zavřít reklamu

Může se nám to nelíbit, můžeme s tím nesouhlasit, ale školní rok se nezadržitelně blíží, a bylo by dobré se na něj pomalu začít připravovat. Vybrali jsme pro vás hrstku aplikací pro Mac, které vám mohou studium ulehčit.

Kancelářský balíček iWork

Při hledání těch pravých aplikací pro studium není vždy potřeba chodit daleko. Apple nabízí vlastní nativní kancelářský balíček iWork, sestávající z aplikací Pages, Numbers a Keynote. Všechny tři aplikace jsou k dispozici také pro iPhone a iPad, spolupracují s iCloudem a nabízí možnost exportu souborů do jiných formátů.

Paste

Při práci či studiu se často neobjedeme bez procesu kopírování, vyjímání a vkládání obsahu. Pro tyto účely skvěle poslouží aplikace Paste, která je rovněž k dispozici pro iPhone a iPad. Vše, co na svém Macu zkopírujete, uchovává Paste ve své vlastní schránce, kam se kdykoliv můžete k obsahu vrátit a znovu ho použít.

Manuscripts

Manuscripts nabízí prakticky vše, co potřebujete k napsání své práce. Umí si skvěle poradit s poznámkami pod čarou, odkazy, anotacemi, a nabízí opravdu široké možnosti úprav i vkládání obsahu, umožní vám dokonale si pohrát s formátováním vašich dokumentů. Práce s aplikací Manuscripts je snadná, efektivní a intuitivní. Samozřejmostí je možnost exportu do široké škály formátů.

myHomework

Udržet si přehled ve všech úkolech, které musíte doma zpracovat, může být někdy těžké. Proto je tu aplikace myHomework, která vám nabídne přehledný kalendář, do něhož můžete zadávat všechny vaše úkoly, ale také termíny všech možných testů a zkoušek. Aplikace je dostupná i na jiných platformách a umožňuje bezproblémovou synchronizaci.

Flashcard Hero Lite

Učí se vám dobře s pomocí kartiček? Pak vás jistě nadchne aplikace Flashcard Hero Lite, která vám umožní tvorbu těchto kartiček, jejich úpravu a organizaci do balíčků. Ať už se učíte slovíčka v cizím jazyce nebo si potřebujete osvojit odborné pojmy, aplikace Flaschcard Hero Lite vám pomůže. Lite verze nabízí až 20 kartiček v jednom balíčku, text kartiček můžete upravovat, formátovat a zvýrazňovat.

SimpleMind Lite

Systém myšlenkových map je oblíbeným způsobem, jak si uspořádat vlastní myšlenky, naplánovat projekt a přijít na nové nápady. SimpleMind Lite je jednoduchá, intuitivní, spolehlivá aplikace, která vám pomůže s vytvářením myšlenkových map, s jejich úpravami a formátováním. Aplikace SimpleMinde Lite je multiplatformní a nabízí jednoduchou a rychlou synchronizaci.

Be Focused

Někdo se umí učit celou noc, někomu zase  lépe vyhovuje střídat studijní bloky s přestávkami. Pokud si je nedovedete dávkovat sami, pomůže vám aplikace Be Focused, ve které si sami navolíte délku a frekvenci času, vyhrazeného studiu, stejně jako délku a frekvenci přestávek. Aplikace rovněž umožňuje si jednotlivé bloky pojmenovat.

Dnes nejčtenější

.