Zavřít reklamu

Florencie, město v samotném srdci Toskánska, rozhodně stojí za návštěvu. Nejen, že celé město v podstatě vypadá jako muzeum, ale v galerii Uffizi najdete originály děl těch nejslavnějších umělců světa, mezi které patří Leonardo Da Vinci, Sandro Botticelli a jeho obraz Primavera, slavná Medusa od Caravaggio nebo díla od Michelangela. O kousek dál se pak máte možnost podívat na vlastní oči na sochu Davida od Michelangela. Mezi tím vším pak v historické budově na náměstí Piazza della Repubblica sídlí obchod Apple Store Florencie.

Apple Store Florencie

Ve městě, které je prakticky celé chráněno jako kulturní památka, neměl Apple příliš možností vytvořit pompézní vstup v podobě vodopádu, jako tomu je například v Apple Store Miláno. Samotný obchod je snadno přehlédnutelný a jediné, co vás upoutá, je samozřejmě logo Applu, které se tyčí v průchodu nad obchodem a dvojice menších log po stranách dveří. Mimochodem, hned vedle Apple Store si můžete dát v Hard Rock caffé skvělý burger s 24 karátovým zlatem.

Obchod je rozdělen na tři části, kdy největší otevřená místnost je věnována samotným produktům, stolům pro jejich nastavování a poměrně malému prostoru vyhraněnému pro školení. Právě školící prostor je skutečně oproti tomu jenž najdeme například ve Vídni malinký a dostačuje pro maximálně 6 až 10 lidí najednou. Po stranách hlavní místnosti, tedy spíše haly jsou dvě menší místnosti. Ta po vaší pravé ruce je věnována výhradně obalům a stojánkům pro všechny možné Apple produkty a naleznete zde samozřejmě kompletní portfolio všech obalů a řemínků od Applu, ale také od výrobců třetích stran. Ať už se rozhodnete pro jakýkoli druh příslušenství, vždy naleznete řešení od několika výrobců.

Místnost po levé ruce je pak věnována příslušenství. Zde neexistuje snad nic, co byste sháněli a Apple to neměl. Veškeré kabely, konektory, nabíječky a vše co vás jen napadne je zde. Velké množství prostoru je pak věnováno příslušenství od společnosti Philips a také interaktivní autodráhám Hot Wheels.

Firenze Apple Store

V centru historické Florencie jsem upřímně rád za to, že se Apple nepouštěl do žádných výrazných změn a design samotné budovy je zachován. Stejně tak je Apple Store vevnitř pro někoho možná nepříliš zajímavý, ale pro mě osobně naprosto přehledný a funkční. Nemusím dlouho nic hledat, nemusím se prodírat od pultu k pultu a vše mám přehledně rozděleno na tři části.

Samozřejmě zde chybí vychytávky typu živých rostlin, mechové stěny nebo podobně, ovšem pokud jste někdy byli ve Florencii, dáte mi jistě za pravdu, že sem by se to ani nehodilo. Pokud tedy do srdce Toskánska někdy zavítáte, Apple Store je zajímavé místo kam se podívat poté, co shlédnete veškerá muzea, galerie a domy v okolí.

Dnes nejčtenější

.