Zavřít reklamu

O nejnovějšímu přírůstku do univerza Pokémonů informujeme poměrně průběžně. Zatímco předchozí tituly několik let po sobě příliš nevybočovaly z řady, Pokémon Masters se stalo jakýmsi symbolem inovací a postupného pokroku. Jedním z důvodů bude pravděpodobně to, že za hrou stojí tvůrci z The Pokémon Company ve spolupráci se studiem DeNA, kteří jsou v tomto ohledu poměrně progresivní. O tom konec konců svědčí již samotné herní mechaniky a fungování soubojů, jenž se od předchůdců značně liší.

V The Pokémon Masters bude příběh lehce upozaděn, ale zato se můžete těšit na vytváření vlastní příběhové linie, kterou můžete tvarovat pomocí týmu trenérů. Dočkáme se totiž nejen ikonických postav, ale také zcela nových charakterů, jenž budeme moci do týmu rekrutovat a následně je v průběhu dále vylepšovat. Největší změnou budou však souboje, které nebudou probíhat po tazích jako doposud, ale v reálném čase. Díky tomu budou o poznání dynamičtější a jednotlivé schopnosti členů skupiny daleko lépe vyniknou. Samozřejmě nebude chybět rozsáhlý herní svět, plejáda rozmanitých úkolů ani spousta vedlejších aktivit, jež nám dovolí si po tuhých bitvách odpočinout.

Jak hra dopadne je zatím ve hvězdách, ale The Pokémon Company a studio DeNA jsou známé tím, že si dají na svých titulech obzvlášť záležet a nebojí se odvážnějších změn. O tom ostatně vypovídají i dosavadní předobjednávky, jež se vyšplhaly na rekordních 5 milionů hráčů. Dokonce i skalní fanoušci jsou z nových herních mechanik nadšení a kvitují skutečnost, že se hry z univerza Pokémonů po mnoha letech dočkaly alespoň nějaké obměny. V každém případě vývojáři překvapili hráče ještě jedním rozhodnutím, a to vydat hru předčasně. Pokémon Masters mělo na App Store připutovat až zítra, ale tvůrci nakonec titul zpřístupnili již nyní. Pokud vás tedy tato hříčka ze světa Pokémonů zaujala, neváhejte zamířit na App Store, kde si můžete hru zdarma stáhnout.

Dnes nejčtenější

.