Zavřít reklamu

Chytré tenisky už dávno nejsou jen výdobytkem sci-fi filmů. Stále častěji je můžeme vídat i na nohou běžných smrtelníků. Ostatně, i my jsme vám před nedávnem přinesli recenzi na jedny takové – konkrétně na model Adapt BB od Nike. A právě tato společnost se dnes odhodlala k představení svého dalšího chytrého modelu, který tentokrát pochází z řady Huarache. 

Nové Nike Adapt Huarache vnímá společnost jako suverénně nejfuturističtější model této modelové řady, která debutovala už v roce 1991. Stejně jako Adapt BB nabízí Adapt Huarache šněrování ovladatelné iPhonem s názvem FitAdapt, které však nově podporuje i ovládání přes Siri a Apple Watch. S trochou nadsázky se tak dá říci, že bude stačit vyslovit pokyn typu “Siri, povol” a boty se vám rázem povolí. Vše bude možné nastavit pomocí Zkratek, které budou s aplikací pro ovládání bot plně kompatibilní. Přes Zkratky toho však bude možné nastavit o poznání víc. Co se pak týče Apple Watch, u nich se můžete podle všeho těšit na ovládání velmi podobné tomu z iPhonu. Minimálně screenshoty, které Nike zveřejnil, tomu nasvědčují.

Stejně jako model Adapt BB, i Adapt Huarache se chlubí LED diodami v podrážce, které lze přes aplikaci obarvit do nepřeberného množství barev. Nikdy se tak nestane, že by vám boty kvůli špatné barvě diod se zbytkem vašeho outfitu neladily. Za zmínku dále stojí to, že boty tentokrát Nike nepojal jako ryze sportovní, nýbrž jako boty “pro vše”. Díky různým režimům je bude možné nastavit na nepřeberné množství utažení, které by mělo hovět celé řadě typů nohou a které by mělo především vyhovovat pro celou řadu různých aktivit. Až čas však samozřejmě ukáže, jak moc jsou boty na běžné nošení vhodné.  

Co se týče ceny, ta rozhodně nízká není. Nike totiž na boty nalepil cenovku 349 dolarů s tím, že 1. drop první barevné varianty má na svém webu naplánovaný na 13. září. Na jaká data má načasované dropy další je v tuto chvíli nejasné. Už nyní se však dá s jistotou říci, že bude o boty jako již tradičně enormní zájem a jejich cena krátce po vypuštění raketově vzroste. 

Dnes nejčtenější

.