Zavřít reklamu

Každý z nás má určitě toho jednoho kamaráda, který namísto jedné dlouhé zprávy napíše třicet krátkých, které vám postupně odesílá. Z vašeho pokoje se tak stává orchestr zvuků, které se v pravidelných intervalech ozývají. V tomto případě máte několik možností. Nejjednodušší z nich je nejspíše aktivace tichého režimu pomocí přepínače na boční straně iPhonu. Tímto způsobem však dojde k deaktivaci veškerých upozornění. Pokud vám tedy napíše někdo, od koho upozornění na příchozí zprávu slyšet chcete, tak máte smůlu. I na takovou situaci však inženýři v Applu mysleli a do nativní aplikace Zprávy přidali možnost, pomocí které si můžete nastavit režim nerušit jen pro určitou osobu. I přesto, že je aktivace tohoto režimu ve Zprávách vcelku jednoduchá, tak o ní moc uživatelů neví. Přesně proto jsme tady pro vás my, abychom vás s ní seznámili. Vrhněme se tedy na věc.

Jak ve Zprávách aktivovat režim nerušit jen pro určitou osobu

Jak už jste zmínil v úvodu, tak je v tomto případě aktivace nerušit jen pro určitou osobu velice jednoduchá. Stačí, když otevřete aplikaci Zprávy, a poté si najdete ten kontakt, u kterého chcete aktivovat režim nerušit. Jakmile si kontakt najdete, tak stačí, když přes něho přejedete prstem, a to zprava doleva. Objeví se dvě možnosti – buď Smazat, anebo Skrýt upozornění. Zprávy samozřejmě mazat nebudeme, a tak zbývá jen jedna možnost – Skrýt upozornění. Když na tuto možnost kliknete, tak se u určitého kontaktu aktivuje režim nerušit, což můžete určit také pomocí ikony malého měsíčku, která se objeví na levé straně kontaktu. Pokud byste náhodou chtěli upozornění znovu aktivovat, tak stačí opět přejet prstem. Nyní však zvolte možnost Zobrazit upozornění.

Souvisejíci

V tomto případě nezáleží na tom, zdali vám kontakt pošle klasickou SMS zprávu, anebo iMessage. Pokud jste si u něj deaktivovali zobrazení upozornění, tak vám upozornění nepřijde ani v jednom z těchto případů. Mimo jiné, věděli jste o tom, že si v iOS 12 společně s aplikací Zkratky můžete jednoduše navolit čas, za který se určité osobě odešle zpráva? Pokud ne, tak vám k tomuto odstavci přikládám článek, ve kterém se dozvíte všechny potřebné informace k načasování odeslání zprávy.

Dnes nejčtenější

.