Zavřít reklamu

Nebylo by to poprvé ani naposledy, kdy tento technologický gigant čelí žalobě kvůli údajné poruše na jednom z jeho zařízení. Tentokrát jsou však tvrzení doprovázená fyzickými nezpochybnitelnými důkazy a dlouhým záznamem o tom, co všechno nedbalost Applu způsobila, zejména potom nejrůznější újmy na zdraví. Opět se jedná o výbuch baterky, nikoliv však neoficiální, zakoupené na vlastní riziko, ale přímo té od jablečné společnosti.

Incident se stal již v roce 2016, kdy oběť, Yoland Oyiya, po výbuchu baterie a nakonec celého MacBooku utrpěla popáleniny a spoustu dalších nepříjemných zranění. Některé z nich jí údajně vydržela až do dnešního dne, a proto se rozhodla podat na Apple oficiální žalobu. Zároveň právníci v dokumentu zmínili, že to není poprvé, co jablečná společnost svou nedbalostí ohrozila zákazníky a prodávala vadné kusy, které by jinak neprošly testováním. Navíc s porouchaným zařízením bylo nakládáno až s výjimečnou péčí a Oyiya se údajně k MacBooku chovala nanejvýš šetrně. Za újmu na zdraví a trvalé problémy požaduje doposud nespecifikovanou částku, která je však okleštěna o sumu spojenou s budoucími náklady a neproplacenými výplatami z důvodu pracovní neschopnosti.

Souvisejíci

Proč přesně Oyiya čekala na podání žaloby tři roky je záhadou, ale soudní řízení bylo zahájeno téměř v den tříletého výročí od incidentu. Navíc Apple několik dní poté stáhl z trhu několik kusů modelu MacBooku Pro z roku 2015 kvůli údajné vadě baterií. Vypadá to tedy, že si bude muset jablečná společnost sypat popel na hlavu a proplatit oběti, co se dá. Tímto činem totiž nepřímo přiznala, že kusy z tehdejší výroby, z nichž několik je stále na trhu, měly technické problémy a byly nebezpečné. Stát New York má dokonce speciálně pro tyto případy uzpůsobené zákony, což by mohlo hrát oběti do karet. Uvidíme, jak se k incidentu Apple postaví, ale poslední dobou má na svědomí patálií rovnou několik.

Dnes nejčtenější

.