Zavřít reklamu

V souvislosti s chystaným spuštěním streamovací platformy Apple TV+ se na YouTube minulý týden objevil trailer na jeden z hlavních taháků, kterými chce Apple přilákat nové uživatele ke svému originálnímu obsahu. V traileru se objevilo logo nové show, které mnohým lidem něco připomínalo. Jak se velmi rychle ukázalo, logo The Morning Show není nikterak originální…

Seriál The Morning Show, ve kterém hrají Jennifer Aniston, Reese Witherspoon či Steve Carell, se zaměřuje na prostředí produkce televizní ranní show. Mělo by jít o jakési drama, o kterém se – kromě obsazení hlavních hrdinů a základní dějové zápletky, toho příliš mnoho neví. Nyní se objevila první kontroverze, která je spojená s podobou loga. To se totiž dosti nápadně podobá The Boring Company Elona Muska.

The Boring Company je jedna ze společností Elona Muska. Tuto konkrétní používá k ražbě tunelů pod velkoměsty a skrze ní by chtěl v budoucnu „vyřešit“ čím dál tím zhoršující se dopravní situaci v amerických velkoměstech jak formou odklonění dopravy z povrchu, tak za pomocí vlastního projektu s názvem HyperLoop. Kromě vtipného názvu má společnost také svoje logo, které pro Elona Muska shodou okolností vymyslel světoznámý režisér J. J. Abrams.

The boring company morning show logo

Když si loga the Boring Company a The Morning Show postavíte vedle sebe, jediné, co je odlišuje je inverzní použití barev a trošičku odlišný font. Stylisticky jsou naprosto totožná, včetně plného písmene O, které v případě Boring Company dává smysl, v případě Morning Show už nikoliv. Jak Apple, tak Elon Musk, resp. The Boring Company, se k této podobnosti zatím nevyjádřili, pravděpodobně to však nezůstane jen tak.

Dnes nejčtenější

.