Zavřít reklamu

Od představení iOS 13 uplynuly již více než dva měsíce, které Apple využil k jeho intenzivnímu beta testování. To před pár týdny vstoupilo do své druhé poloviny vypuštěním šesté a následně sedmé vývojářské bety, ve kterých se Apple zaměřuje primárně už jen na opravy chyb a nedodělků, zvýšení výkonu a rychlosti. S ohledem na tyto skutečnosti by tak mohl nejeden předpokládat, že je systém již téměř hotový a tudíž bez větších problémů srovnatelný s iOS 12. Je tomu ale skutečně tak? 

Na internetu se již první testy srovnávající rychlost poslední vývojářské bety iOS 13 v porovnání s iOS 12.4 objevily. Jak tento souboj dopadl si můžete prohlédnout ve videu pod tímto odstavcem. Žádné velké překvapení vás v něm ale nečeká. Stejně jako v předešlých srovnáních si beta iOS 13 v porovnání s iOS 12.4 vede velmi dobře. Po stránce rychlosti jsou totiž oba systémy prakticky stejné. Zatímco v některých případech mírně pokulhává iOS 12, jinde potřebuje více času na spuštění iOS 13. Dá se ale předpokládat, že tyto prodlevy nový operační systém pro iPhony v následujících betách smaže. Ostatně, minimálně u nových iPhonů má být iOS 13 oproti staršímu iOS 12 o poznání rychlejší.  

Datum vydání ostré verze iOS 13 je zatím ve hvězdách. Apple jej však oznámí již zřejmě tento týden spolu s představením nových iPhonů, ve kterých samozřejmě poběží. V minulosti se však ukázalo, že iOS bývá zpravidla uvolněn dva až tři dny před startem prodejů nových iPhonů. Ty by měly podle některých spekulací odstartovat 20. září, nový iOS by tedy mohl dorazit teoreticky 17. či 18. září. Jasněji ale skutečně bude až po zářijové Keynote, jejíž termín se dozvíme na konci srpna. Vzhledem k tomu, že poslední beta měla jen velmi malou velikost je ale velmi pravděpodobné, že je předposlední, ne-li poslední před finální GM verzí.

Dnes nejčtenější

.