Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi tu hrstku lidí, kteří se jednoduše smířili s tím, že si v blízké budoucnosti s českou verzí hlasové asistentky Siri nepromluvíme, tak máte rozhodně oproti čekajícím jedincům navrch. Pokud už jste zjistili, jakými možnostmi Siri disponuje a jakým způsobem vám dokáže ulehčit každodenní život, tak ji určitě rádi používáte i v angličtině. Siri má ve výchozím nastavení nastaveno, že vám má říkat křestním jménem, které jste si nastavili. V mém případě mi tedy Siri říká „Pavel“, pokud se jmenujete Jiří, tak vám Siri říká „Jiří“, apod. Věděli jste však, že jméno, kterým vás má Siri nazývat, si můžete jednoduše změnit? Dokonce ani nemusíte použít jméno z kalendáře, ale můžete si vymyslet svou vlastní přezdívku – nejlépe samozřejmě v angličtině, aby jí Siri porozuměla. Pokud vás tedy zajímá, jakým způsobem si můžete přezdívku pro Siri nastavit, tak určitě dočtěte tento článek až do konce.

Nastavte si v iOS, jak vám má říkat Siri

Postup je to velice jednoduchý. Jak už tušíte, tak bude nutné, abyste nejprve vyvolali Siri. To můžete udělat hned několika způsoby. Buď zvolíte možnost, kdy řeknete „Hey Siri“, a ta se vám sama ozve, anebo využijete gest, která dokáží Siri vyvolat. Na zařízeních s domovským tlačítkem stačí, abyste jej podrželi, v případě zařízení bez domovské tlačítka stačí, abyste podrželi tlačítko boční, které slouží k odemčení či zamčení iPhonu (či iPadu). Jakmile se prostředí pro příkazy Siri objeví, tak řekněte větu: „From now on call me _____“. Namísto podtržítek samozřejmě vyslovte, jakou přezdívku chcete využít. Já jsem si ku příkladu zvolil přezdívku My Lord, tudíž řeknu větu „From now on call me My Lord.“ Jakmile Siri tento příkaz rozpozná, tak se vás doopravdy zeptá, zde vám má takhle říkat. Vám už poté nezbývá nic jiného, než volbu potvrdit.

Souvisejíci

Jak už jsem zmínil v úvodu, pokud se i v Česku nebojíte používat Siri v angličtině, tak máte v některých věcích navrch. Siri toho dokáže opravdu spousty a i přesto, že se jí v různých testech nedostává bůh ví jaké hodnocení, tak toho doopravdy umí víc než dost. Věděli jste například o tom, že dokáže jednoduše překládat mluvený text, a to do hned několika jazyků? Pokud byste se o tomto triku chtěli dozvědět více, tak si rozklikněte související článek, který přikládám k tomuto odstavci.

Dnes nejčtenější

.