Zavřít reklamu

O zaměstnaneckých pozicích v maloobchodních prodejnách společnosti Apple se toho povídá hodně. Někdo by za takové místo vraždil, zatímco jiní by zde nechtěli pracovat ani náhodou. První Apple Store otevřel své brány v roce 2001, a podařilo se mu udržet si dobrou pozici i v době, kdy se konkurenti museli potýkat s nemalými problémy. Proč někteří z bývalých zaměstnanců Apple prodejen nedají na svou práci dopustit?

Získáte pocit, že jste součástí něčeho většího.

Apple prodejny měly od počátku být nejen obchodem, ale také místem, kde si zákazníci mohou vyzkoušet Apple produkty, něco se o nich dozvědět, nebo využít možnosti konzultace či servisu. Právě variabilita je jedním z důvodů, proč zde někteří tak rádi pracují – zaměstnání v prodejně s sebou nese punc jisté důležitosti.

Zaměstnancům značkových prodejen Apple je od počátku sdělováno, že nemají jen prodávat produkty, ale že jejich úkolem je také pomáhat zákazníkům s jejich rozhodnutím. Bývalí zaměstnanci značkových Apple prodejen si také pochvalovali kolegialitu, soudržnost a přátelskou atmosféru, která zde údajně mezi pracovníky vládne, stejně jako smysl pro komunitu a týmovou práci. „Nemáte podporu jen od dvou lidí, ale rovnou od dvaceti,“ svěřil se webu Business Insider jeden z bývalých pracovníků.

Apple si také dává záležet na tom, aby jeho zaměstnanci nestagnovali. Podporuje jejich růst na jednotlivých pozicích a neustále upevňuje a zlepšuje jejich znalosti a dovednosti prostřednictvím teambuildingových programů, výcviků a konzultací s manažery. Jablečná společnost také v minulosti posílala pracovníky svých Genius barů na výcvik do Cupertina, což řada z nich pokládá za jeden z nejlepších nápadů. „Skutečně vás to propojilo s obchodem i s myšlenkou Applu,“ vypověděl jeden z pracovníků. Kromě růstu na stávající pozici poskytuje Apple svým zaměstnancům také možnost vyzkoušet si jinou náplň práce. „Pokud pracujete opravdu tvrdě, odměna vás nemine,“ uvádí jeden ze zaměstnanců Applu. Řadu lidí ale zkrátka láká možnost pracovat pro Apple. Jeden z nich například uvedl, že na své práci nejvíce miloval možnost „být uvnitř Applu“ a ne jen „pozorovat ho zvenčí“. Řada lidí, kteří pro Apple pracují, se rekrutuje z řad jeho příznivců, a největším benefitem je pro ně příležitost být součástí firmy.

Dnes nejčtenější

.