Zavřít reklamu

Chytré hodinky od jablečné společnosti dokáží jednak zpříjemnit váš každodenní život, a jednak také sledovat vaší fitness aktivitu, či všeobecně vaše zdraví. Jedná se o velice přesné zařízení, které už nejednou zachránilo lidský život. Někteří uživatelé Apple Watch sice používají jakožto pracovního společníka, aby měli veškeré své notifikace přímo na zápěstí své ruky, jiní uživatelé si však naopak zase libují v přesném sledování aktivity a v plnění kroužků aktivity. Pokud vám přijde, že je sledování aktivity nepřesné, anebo pokud byste se chtěli ujistit, že bude co možná opravdu nejpřesnější, tak pro vás mám sedm tipů, které můžete pro přesnější sledování aktivity na Apple Watch udělat.

Udržujte přesné informace

Pamatujete si na ten den, kdy jste si porpvé nasadili Apple Watch na vaše zápěstí a spustili je? Někteří z vás možná ano, odchovanci již možná ne. Tak jako tak jste po prvním spuštění museli Apple Watch sdělit váš věk, výšku, váhu a pohlaví. Operační systém watchOS s těmito informacemi stále pracuje a vsadím se, že si nepamatujete, kdy jste tyto informace naposledy aktualizovali. Je jasné, že věk si Apple Watch počítají samy, podobně to platí i pro pohlaví, které jen tak jednoduše nezměníte. Výška a váha se však postupem času různě mění a pro přesné sledování aktivivty je důležité tyto informace důležité udržovat aktuální. Pro změnu těcho dat přejděte v aplikaci Watch do sekce Zdraví. Zde rozklikněte možnost Zdravotní profil a udržujte jej aktualizovaný.

Kalibrujte GPS hodinek

Jablečná společnost doporučuje, abyste své Apple Watche čas od času kalibrovali pomocí GPS. Kalibrace umožní přesnější sledování ušlé vzdálenosti, počet kroků, a také výpočet spálených kalorií. Celková kalibrace je velice jednoduchá, zabere však okolo 20 minut času. Pro kalibraci tedy vyjděte ven na místo, kde máte přímy výhled na oblohu – jednoduše tam, kde je dobrý GPS signál. Poté otevřete Cvičení a aktivujte Běh venku nebo Chůze venku. U Apple Watch Series 2 a novějších u sebe nemusíte mít ani iPhone, v případě, že vlastníte Apple Watch Series 1, tak jej musíte vzít s sebou.

Noste je na méně dominantní ruce

Souvisejíci

Apple sice uživatelům neříká, na které ruce mají své hodinky nosit. Obecně se však doporučuje, abyste je nosili na méně dominantní ruce. Pokud jste tedy pravák, hodinky by měly být na levé ruce. V případě leváka byste zase měli mít hodinky na pravém zápěstí. V případě, že se rozhodnete tento krok podstoupit, tak by se mělo stát sledování aktivity pomocí Apple Watch o mnoho přesnějším. Je to kvůli tomu, že s dominantní rukou pohybujete o mnoho více, než s tou méně dominantní. Je tak o mnoho větší pravděpodobnost, že hodinky určitému pohybu špatné porozumí a budou vám počítat aktivitu či kroky navíc.

Přitáhněte je

Jakým způsobem nosíte vaše řemínky je opět na vašich preferencích. Někdo má rád řemínek pevně stáhlý, někdo zase naopak rád nosí hodinky volně. Pokud však chcete udržet co možná nejpřesnější sledování aktivity, tak byste měli mít hodinky utažené. Rozhodně ne však naprosto pevně, zkrátka a jednoduše – neměly by na vaší ruce plandat. Pokud je vám přitáhnutí nepříjemné, tak se jej snažte provádět alespoň na cvičení. V případě klasického nošení si hodinky zase odtáhněte.

Zkontrolujte stav senzoru tepu

Sledování aktivity je o mnoho přesnější, pokud k tomu vaše hodinky využívají senzor srdečního tepu. Ten hodinky aktivují bez vašeho vědomí kdykoliv během dne, v některých případech tak ale nečiní. Pokud máte například deaktivovanou funkci pro detekci zápěstí, anebo například máte aktivní režim rezervy, tak hodinky tepový senzor na pozadí nevyužívají. Pro co nejpřesnější sledování aktivivty tedy aktivujte funkci pro detekci zápěstí a zároveň si hodinky před aktivitou nabijte. Detekci zápěstí aktivujte v aplikaci Watch, kde přejděte do sekce Kód. Zde už poté jen stačí aktivovat pomocí přepínače možnost Detekce zápěstí.

Aktivujte zaznamenávání cvičení

Pokaždé, když se rozhodnete někam jít, tak byste si měli aktivovat cvičení ve stejnojmenné aplikaci. Pokud chcete opravdu přesné sledování aktivity, tak i při sebemenší procházce byste měli v Apple Watch nastavit, že se jdete prostě projít. Některé formy cvičení zvládnou sice chytré hodinky rozpoznat automaticky, avšak ne vždy se jim to podaří. Takto jim však určitě pomůžete a zároveň se dočkáte přesnějších výsledků a analýzy.

Využijte jiné zařízení

Souvisejíci

Pokud i přes všechny tyto tipy máte problém s přesností sledování aktivity, tak vám asi nezbyde nic jiného, než se rozhodnout pro zakoupení jiného zařízení pro sledování aktivity. Za nepřesné měření může například specifický typ kůže, tetování a další aspekty, díky kterým mohou být Apple Watch dezorientované. Samotný Apple doporučuje, abyste si v případě nepřesných měření pořídili jiné Bluetooth zařízení, které poté můžete spárovat s Apple Watch, potažmo aplikaci Zdraví.

Dnes nejčtenější

.