Zavřít reklamu

Zatímco ještě před pár lety působila myšlenka rozšířené reality v našich smartphonech jako sci-fi scénář, dnes je prakticky běžnou součástí našich životů – a nemusí se zdaleka jednat jen o lovení Pokémonů. Využívání rozšířené reality ve svých smartphonech se snaží vyjít vstříc i společnost Apple. Které AR aplikace byste si na svém iPhonu měli rozhodně vyzkoušet?

Portals: Learning with AR

Aplikace Portals: Learning with AR vám zajímavým a poutavým způsobem přibližuje historii a umění. S využitím rozšířené reality můžete v aplikaci vytvářet portály, jejichž prostřednictvím můžete se svým iPhonem cestovat v prostoru i čase a objevovat zajímavá místa a artefakty napříč celou naší planetou.

Měření

Aplikací, které slouží k měření v prostoru za pomoci rozšířené reality, je plný App Store. Proč ale platit za něco, co Apple nativně nabízí již od vydání operačního systému iOS 12? Aplikace Měření vyžaduje jen iPhone s aktualizovaným softwarem a trochu vaší šikovnosti. Pak už jen stačí spustit aplikaci, namířit fotoaparát vašeho iPhonu na objekt, který právě potřebujete změřit, a můžete se pustit do práce. Podrobný návod najdete zde.

WallaMe

WallaMe je originální sociální platforma, jejíž uživatelé mohou zanechávat „neviditelné“ virtuální vzkazy na zdech po celém světě. Po instalaci aplikace zkrátka jen namíříte fotoaparát svého iPhonu na libovolnou zeď a začnete psát, co máte na srdci. Ke svému vzkazu můžete přidat i samolepku z galerie aplikace. Součástí WallaMe je i mapa s přehledem dostupných vzkazů od ostatních uživatelů.

Zome

Na podobném principu jako předchozí WallaMe funguje i aplikace Zome. Namísto virtuálního sprejování po stěnách ale v Zome můžete svou zprávu v rozšířené realitě připnout prakticky kamkoliv. Může se jednat nejen o zprávu jako takovou, ale třeba i fotografii nebo dokonce celý dokument. Kromě veřejných zpráv můžete zanechávat i soukromé vzkazy.

Inkhunter

Vyzkoušet si tetování nanečisto? Pro aplikaci Inkhunter žádný problém. Díky rozšířené realitě se můžete v aplikaci Inkhunter potetovat od hlavy až k patě a vyzkoušet si, jak by vypadal znak nekonečna na vašem zápěstí, nápis nad obočím, nebo třeba stará dobrá lodní kotva na levém rameni. Výsledné virtuální tetování můžete také sdílet na sociálních sítích.

Just a Line

Aplikace Just a Line od Googlu promění prostředí okolo vás v plátno a vás v umělce. Vytváření kreseb a čmáranic v rozšířené realitě je zajímavá a  zábavná zkušenost. Aplikace vám navíc umožňuje sdílet virtuální plátno s vašimi přáteli a kreslit na něj souběžně. Just a Line je k dispozici nejen pro zařízení s iOS, ale i s Androidem.

Wanna Kicks

Rozšířená realita na vašem iPhonu může také sloužit k virtuálním návštěvám obchodů a zkoušení bot v pohodlí vašeho domova. Aplikace Wanna Kicks vám umožní vyzkoušet si některý z bohaté nabídky bot a podívat se, jak by na vás vypadaly. Žádné chození do obchodů nebo otrávené pohledy prodavaček.

GMoney

GMoney je užitečná aplikace, díky které váš iPhone dokáže prostřednictvím fotoaparátu rozpoznat bankovky z desítek různých zemí a převést je na jinou měnu. Použití aplikace je velice jednoduché – stačí na správně položenou bankovku namířit kameru vašeho iPhonu a můžete se pustit do zkoumání.

Dnes nejčtenější

.