Zavřít reklamu

Steve Weiss, manažer a ředitel IT ve společnosti Short Hills Capital, se nedávno prostřednictvím rozhovoru pro CNBC rozpovídal o jeho investicích do společnosti Apple, respektive akcií AAPL. Podle slov Weisse se v minulosti nikterak o Apple nezajímal, a dokonce byl vůči současnému výkonnému řediteli jablečné společnosti, Timu Cookovi, kritický. To se však změnilo poté, co se Tim Cook nedávno sešel s prezidentem Spojených států, Donaldem Trumpem. Weiss si při tomto zasedání všiml, že Trump Cookovi naslouchá, čímž Cook udělal na Weisse dojem. Ten se poté rozhodl, že společně se svou investiční společností začne opět investovat do akcií AAPL.

Je naprosto bez pochyb, že když vám naslouchá samotný prezident Spojených států, tak máte určitou míru vlivu. V úvodu zmíněném zasedání se Cook společně s Trumpem domlouval ohledně přesunutí výroby Macu Pro zpět do Číny. Trump později uvedl, že výkonný ředitel jablečné společnosti k tomuto kroku uvedl velice přesvědčivý argument. Právě proto se také Donald Trump rozhodl, že společnosti Apple udělí až do prosince výjimku na dovozní cla pro určité produkty. Původně měly být na veškeré dovážené produkty od Applu udána cla již od září, což se Timu Cookovi podařilo odvrátit. Vliv a naslouchání samotného prezidenta – přesně tohle jsou důvody, proč se Weiss rozhodl opět investovat do akcií kalifornského giganta.

Dalším důvodem, co Weisse přesvědčilo k obnovení investic, je agresivnější obchodní přístup, ke kterému Apple nedávno přistoupil. Apple byl dříve kritizován kvůli tomu, že nejen při představování svých nových produktů až příliš důrazně dbá na sílu vlastní značky. Před několika týdny však Apple zakoupil modemovou divizi od Intelu, což je dle Weisse pozitivní krok. Zároveň si Weiss myslí, že uvedení 5G modemů do budoucích iPhonů bude obrovským krokem kupředu. Akcie AAPL jsou dále dle slov Weisse velice stabilní, jelikož historicky překonaly nižší trhy a indexy. Pozoruhodný je také fakt, že akcie AAPL mají momentálně největší uzavírací maximum za rok 2019. To konkrétně dosahuje hodnoty 213,02 dolarů na akcii.

Dnes nejčtenější

.