Zavřít reklamu

Pokud neznáte spolek Girls Who Code, tak na úvod naprosto jednoduše. Jedná se o malý neziskový spolek dívek, které se snaží prosadit to, že i dívky dokáží programovat. Tohoto dívčího spolku si všiml i samotný Apple, který jej nadchl tak moc, že se s ním rozhodl spolupracovat. O této zprávě informovaly samotné dívky ze Girls Who Code, a to prostřednictvím sociální sítě Twitter. Spolupráci navíc „posvětil“ i samotný výkonný ředitel jablečné společnosti, Tim Cook. Ten naopak ve svém tweetu uvedl: „Různorodější budoucnost začíná příležitostmi pro každého. Jsme nadšeni, že můžete spolupracovat s Girls Who Code a chopit se tak dívek po celých Spojených státech, aby se mohly stát technologickými vůdkyněmi zítřka.“

Spolek Girls Who Code se tak stal rozšířením již zaběhnutého programu jablečné společnosti s názvem Everyone Can Code. Jak můžete tušit, tak vhledem k tomu, že se spolku Girls Who Code ujal samotný Apple, tak se bude převážně vyučovat také jeho programovací jazyk s názvem Swift. Pomocí něj tak budou (nejn) dívky schopné v budoucnu programovat aplikace pro operační systémy iOS, macOS, watchOS a další. Momentálně není úplně jasné, jaký program kalifornský gigant pro výuku spolku Girls Who Code zvolí. Nejspíše ale vytvoří úplně nový program výuky tak, aby byly všechny dívky spokojené.

Spolek Girls Who Code nabízí všem dívkám možnost „po-školního“ vyučování programování. Girls Who Code se zaměřují na dívky ve třetím až pátém ročníku, kde se učí naprosté základy. Od šestého až do dvanáctého ročníku je poté k dispozici výuka složitějšího programování, včetně jazyka Swift. Cíl spolku Girls Who Code je jednoduchý – připravit všechny dívky na budoucí práci v počítačovém průmyslu. Spuštění vyučování Swiftu v rámci Girls Who Code je naplánováno na podzim letošního roku.

Dnes nejčtenější

.