Zavřít reklamu

Apple TV+  bude spuštěna až na podzim, už teď ale analytici přicházejí s předpověďmi o tom, jak by se jí asi mohlo dařit. Podle jejich odhadů by streamovací služba Applu mohla v průběhu prvního roku svého provozu přilákat až 12 milionů předplatitelů. Apple do své Apple TV+ a jejího originálního obsahu investoval více než jednu miliardu dolarů a hodlá konkurovat zavedeným jménům, jako je Netflix nebo HBO GO.

Analytici společnosti Cowen tento týden potvrdili, že Apple TV+ získá nejpozději v průběhu roku 2020 12 milionů předplatitelů a v dalším roce přibude další milion předplatitelů. Co se konkurenčního Netflixu týče, vzrostla jeho předplatitelská základna v průběhu prvního kvartálu letošního roku na 148 milionů uživatelů a služba zaznamenává 26% meziroční nárůst.

Podle nejnovějších odhadů by měla služba Apple TV+ zahájí svůj provoz letos v listopadu a nabídne pět originálních programů. V plánu je ale mnohem bohatší a různorodější obsah, kde nebude nouze o hvězdné obsazení. Objevily se dokonce i zprávy o výši předplatného služby Apple TV+.  Měsíčně by jablečná streamovací služba měla vyjít na necelých deset dolarů a Applu by tak v roce 2020 mohla vydělat 1,4 miliardy dolarů. V následujícím roce by se příjem z Apple TV+ mohl při této ceně zvýšit až na 2,5 miliardy dolarů. Některé zdroje nicméně hovoří o šestimiliardové investici do obsahu Apple TV+. Máte v plánu si Apple TV+ vyzkoušet?

Dnes nejčtenější

.