Zavřít reklamu

Když jsme se v říjnu 2018 dozvěděli, že společnost Adobe chystá speciální verzi Photoshopu CC pro iPad, tak asi nikdo nevěřil, že bychom se oficiálního spuštění mohli dočkat už v roce 2019. Adobe sice své zákazníky utvrzovalo v tom, že se spuštění chystá doopravdy do jednoho roku, avšak vzhledem k tomu, že většina společností nedodržuje své sliby, tak bylo pochopitelné, že tomu někteří uživatelé nemuseli věřit. Rok se však s rokem sešel a Adobe v tomto případě rozhodně své zákazníky netahalo za nos. Včera se totiž prvním vybraným uživatelům v aplikaci TestFlight objevila pozvánka k vyzkoušení Photoshopu CC, určeného pro iPad.

Souvisejíci

Podle nových informací se zdá, že Adobe testovací beta verze poskytovalo malé hrstce uživatelů již několik měsíců zpět. Do této hrstky však doopravdy patřili jen ti vybraní a nedalo se tak hovořit o oficiálním, více veřejném testování. Do momentálního testování, které je určeno pro větší škálu lidí, se nejspíše dostali vybraní uživatelé z pozvánek, které Adobe rozeslalo již v květnu. Jak už jsem zmínil v úvodu, tak společnost Adobe tímto krokem některé uživatele možná překvapila, mnohým z nich však ale bylo téměř jasné, že se plná verze aplikace objeví na listopadové konferenci Adobe MAX.

Photoshop CC pro iPad by měl nabídnout především možnost pracovat na projektech skrze všechny platformy. Pokud si tedy něco rozděláte na Macu, projekt uložíte na cloud od Adobe, a poté tento projekt opět otevřete na iPadu, tak byste měli mít k dispozici naprosto stejné nástroje a pohled na věc, jako na Macu. Nemusíte se tak starat o zbytečné exportování z počítače, a poté nahrání na iPad, či kdekoliv na jiné PC – o vše se postará Creative Cloud. První zmínky o Photoshopu pro iPady se objevily již při představení iPadu Pro. V tomto případě se Apple na konferenci nebál ukázat, jakým způsobem můžete právě na vrcholném modelu iPadu pracovat s profesionálním programem, který byl kdysi určený především pro počítače. Původní plán Adobe byl, aby se celá počítačová verze přesunula na iPad, avšak nakonec se tohle úplně nepovede a v některých maličkostech se verze pro iPad bude lišit. Nebude se ale jednat o rozdíly v nástrojích, ale spíše v ovládání a zobrazení.

Dnes nejčtenější

.