Zavřít reklamu

O Projektu Titan slýcháme už dlouhé roky. Prvně se mělo jednat o celý automobil s vlastním autonomním systémem. Později Apple od tohoto záměru upustil a soustředil se převážně na autonomní systém, který je v kalifornských ulicích poctivě testován. To ovšem ale neznamená, že se jednoho dne automobilu s logem nakousnutého jablka nemůžeme dočkat. Před nedávnem byly zveřejněny další dva patenty pojednávající o tomto projektu.

První patent nese název „Systém kontroly stability vozidel“ a klade si za cíl vyřešit možné problémy při nebezpečných podmínkách na silnicích, jako je vítr, déšť nebo třeba i trable týkající se nestabilního povrchu vozovky. Pokud například pojede vůz po nerovném terénu, systém bude upravovat otáčky jednotlivých pneumatik takovým způsobem, aby jízda byla pro pasažéry co nejstabilnější. Takový úkon si samozřejmě žádá velké množství senzorů po stranách vozidla. Stejným způsobem pak bude fungovat upravování otáčení kol během zatáček při vyšší rychlosti.

Souvisejíci

Druhý patent se nazývá „Dveře s adaptivním polohováním“. Jak můžete vidět v galerii, jedná se o posuvný systém dveří, kdy se polovina vždy posune na jednu stranu. Podobný patent už Apple vlastní. Tento patent celou záležitost posouvá ještě dál a hovoří o senzorech, které by zabránily zavření či otevření, pokud by se v blízkosti nacházel nějaký předmět, jenž by mohl dveře poškodit.

Jako obvykle je třeba říct, že se jedná pouze o patentové přihlášky, kterých Apple vlastní nepřeberné množství. Na něčem podobném se tak nikdy nemusí začít pracovat. Zda a kdy se vůbec dočkáme jablečného autonomního systému je stále ve hvězdách. Většina analytiků se ale shoduje, že Apple jej představí kolem roku 2023.

Dnes nejčtenější

.