Zavřít reklamu

Jablečný obchod je jedno z mála míst, kde se ze snů stává realita. Minimálně tedy pro nezávislé vývojáře, kteří by jinde neměli šanci svou hru vydat už vůbec ne na ní dokonce něco vydělat. To je samozřejmě výhodné i pro hráče, protože právě indie tvůrci mají na svědomí ty nejlepší a nejprocítěnější tituly. Nejinak je tomu i u vývojáře jménem Robert Kabwe, který vlastní jednočlenné herní studio Protopop Games a má na svědomí například vynikající RPG Nimian Legends: Brightridge, jenž učarovalo tisícům hráčů po celém světě.

Hra vyšla již v roce 2014 a ihned zaskórovala u recenzentů i herní komunity, avšak jedna věc jí přece jen chyběla – pořádný příběh a otevřený svět plný nejrůznějších úkolů. Stylem titul připomínal spíše Journey, které hráčům nabízelo nádherné scenérie a vynikající hudební podkres, ale ztrácelo na hratelnosti. V roce 2016 se Robert zaměřil na tvorbu remasterované verze, jež nabízela lepší rozlišení, více možností a spoustu dalších aktualizací. Přesto však nebyl se svým titulem plně spokojený, a tak se pustil do pokračování, které by z jeho počinů udělalo kultovní ságu. Nový přírůstek do série se bude jmenovat Nimian Legends: Vandgels a podle slov tvůrce nabídne přesně to, co předchůdci chybělo, tedy propracovanou hratelnost a rozsáhlý herní svět plný možností. Nebude chybět prozkoumávání otevřeného světa, vylepšování svého hrdiny, líté souboje ani létání na nejrůznějších tvorech.

Je to již pár měsíců, co se Robert Kabwe poohlížel po beta testerech, kteří by mu pomohli s vývojem a otestovali prototyp hry. Od té doby doby si titul vyzkoušela řada hráčů a nyní může konečně Protopop s konečnou platností oznámit, že je hra hotová. Přesto by ještě rád vypiloval detaily a nabídl ten nejlepší možný zážitek, a tak žádá fanoušky, aby si hru stáhli pomocí aplikace Testflight a dali jeho dílu šanci. Zpětnou vazbu pak mohou psát do vlákna na herním fóru, vytvořeného speciálně za účelem otevřeného testování. Uvidíme, s čím Robert ještě přijde, ale podle jeho slov si v hlavě již dávno tvoří plány na třetí a čtvrtý díl.

Dnes nejčtenější

.