Zavřít reklamu

Aktualizace jsou naprosto zásadní funkcí každé aplikace. Pokud z nějakého důvodu patříte mezi jedince, kteří se aktualizací bojí, tak se můžete vystavovat různým bezpečnostním rizikům, špatnému fungování a dalším nepříjemnostem. Pokud jste si stáhli aplikaci z App Storu, tak máte o aktualizace jednoduše vystaráno. V případě, že si však stáhnete aplikaci kdekoliv z internetu mimo App Store, tak se vystavujete tomu, že můžete používat aplikace, které jsou zastaralé. Buď se jednoduše automaticky neaktualizují a vyžadují ruční aktualizaci, anebo jste jim aktualizace zakázali. Abyste však měli pořádek v aktualizacích a nemuseli se o nic starat, tak je tady aplikace s názvem MacUpdater. Pomocí této aplikace můžete vždy naprosto jednoduše zajistit, aby byly všechny vaše aplikace, které máte nainstalované, aktualizované. Pojďme se společně na tuto aplikaci podívat.

MacUpdater – aktualizace jednoduše

Aplikaci MacUpdater můžete stáhnout na stránkách vývojářů pomocí tohoto odkazu. Pro stažení stačí kliknout na samotném spodku stránky na tlačítko Download Now. Jakmile tak učiníte, tak se vám stáhne soubor .ZIP, který stačí jednoduše extrahovat. Po extrahování už se vám ukáže samotná aplikace MacUpdater, kterou stačí spustit. Při prvním spuštění dojde k vytvoření seznamu všech nainstalovaných aplikací. Vytváření seznamu chvílí trvá, avšak jakmile je vše dokončeno, tak si můžete ihned zobrazit veškeré aplikace, které nejsou aktualizované. Pokud je aplikace aktuální, tak je nejnovější verze ve sloupečku Newest Version napsána zeleným textem, pokud je naopak zastaralá, tak se zobrazí červeným textem. U každé aplikace, která není aktualizovaná, můžete stisknout tlačítko pro aktualizaci. Ve většině případů se aplikace aktualizuje automaticky, tzn. že si stáhne aktualizační balíček, který se nainstaluje. V některých případech, kdy však aktualizace nejde stáhnout, vás aplikace odkáže alespoň na stránky vývojáře, odkud si je můžete stáhnout.

Souvisejíci

Aplikace MacUpdater je zdarma pro prvních 10 aktualizací. Jakmile tohle číslo překročíte, tak si musíte aplikaci koupit. Můžete tak učinit pomocí jednorázového poplatku v hodnotě $9.99 – nikdy v životě už za tuto aplikaci nebudete muset zaplatit ani korunu. Dle mého názoru není necelých 10 dolarů nikterak závratná částka a myslím si, že to za to doopravdy stojí. Pokud tedy chcete mít přehled o všech aktualizacích aplikací, které jste stáhnuli i mimo App Store, tak se vám aplikace MacUpdater bude určitě hodit. Osobně ji můžu s chladnou hlavou doporučit snad doopravdy každému uživateli.

Dnes nejčtenější

.