Zavřít reklamu

Aplikace a produkty Applu nacházejí využití po celém světě, ať už v rukou individuálních spotřebitelů nebo společností. Co když je ale někdo využije mimo Zemi? To si konec konců vyzkoušeli astronauti na Mezinárodní vesmírné stanici, kde by sice pravděpodobně nikoho nenapadlo jablečná zařízení využívat, ale například iPad v tomto prostředí funguje jako dokonalá náhrada stolního počítače. Je lehký, adekvátně velký a díky jeho operačnímu systému i spolehlivý. Astronaut Luca Parmitano však tablet využil také k jiným, o poznání zajímavějším úkonům.

Létat si vesmírem a zároveň dělat DJ by se mohlo zdát jako nadlidský úkol, ale Lucovi se tato podivná kombinace zrealizovat povedla. Stačilo si totiž stáhnout aplikaci djay, díky které můžete vytvářet vlastní hudební remixy a případně míchat několik skladeb dohromady. Astronaut tuto možnost využil k tomu, aby zpět na Zemi mohl vysílat jen ty nejkvalitnější a nejhodnotnější vesmírné signály – elektronickou hudbu, hardstyle a několik písniček ze žánru trance. Celý přenos byl živě streamován z Mezinárodní vesmírné stanice, kde se Luca během svého hudebního běsnění jednoduše proletoval stanicí za nulové gravitace. Nechceme nikomu křivdit, ale toto se pravděpodobně už žádnému DJ na světě prozatím nepodaří.

Celou podívanou sledovala publikum na několika obrovských LED panelech, kde probíhal živý přenos. Sice musel Luca využívat pouze samotný tablet, protože standardní výbava by byla v nulové gravitace nejspíše lehce nepraktická, ale přesto dokázal nemožné a jeho show rozzářila nejen taneční parket, ale také samotnou Zemi. V minulosti sice existovaly případy, kdy někdo z Mezinárodní vesmírné stanice nahrával videa na YouTube nebo se pokoušel o nejrůznější technologické triky, ale v tomto případě se jedná o pomyslný průlom. Uvidíme, s čím vším se ještě Luca v budoucnu vytasí, ale nezbývá nic jiného než mu vyseknout poklonu nejen za podařené představení.

Dnes nejčtenější

.