Zavřít reklamu

Podle komentářů pod posledním článkem, který se týkal společnosti IKEA, je naprosto zřejmé, že se mnoho z vás již jistě těší na uvedení chytrých rolet do České republiky. Bohužel pro vás mám jednu velice špatnou zprávu – chytré rolety od IKEA nebudou podporovat HomeKit. Pokud vám nyní pomalu ukápla slza, tak ji můžete setřít. Potěšující okolnost je, že podpora HomeKitu bude k chytrým roletám dodána. Rozhodně to ale nebude ihned. Jak můžete tušit, tak chytré rolety – a prakticky vše, co je od společnosti IKEA chytré – pracuje s rozcestníkem TRADFRI.

Na internetovém portálu Reddit si už nyní můžete prohlédnout první unboxing chytrých rolet FYRTUR. Na něm si kromě otevření můžete všimnout také toho, jakým způsobem rolety komunikují s aplikací TRADFRI, a také interakce s Google Assistant. Bohužel, jakákoliv možnost propojení či komunikace s HomeKitem úplně chybí. Videa na Redditu si všiml také samotný tým IKEA TRADFRI, který na absenci podpory pro HomeKit odpověděl následovně: „Podpora HomeKitu bude přidána tento rok na podzim.“ Žádné další informace bohužel tým neposkytl.

Souvisejíci

Možná se vám momentálně zdá, že už jste někde o podobném postupu slyšeli, a že zažíváte déjà vu – a to naprosto oprávněně. Naprosto totožný případ se totiž stal i s chytrými zásuvkami od IKEA. I v tomto případě se totiž IKEA nechala slyšet, že budou zásuvky ihned po spuštění podporovat HomeKit. Jakmile však došlo ke spuštění prodejů, tak podpora HomeKitu chyběla, a to po dobu celého půl roku. V budoucnu bychom se od společnosti IKEA měli dočkat nových a propracovanějších produktů pro chytrou domácnost. IKEA se totiž rozhodla, že začne do svého „chytrého odvětví“ investovat nemálo peněz a dle slov samotné společnosti se máme na co těšit.

Dnes nejčtenější

.