Zavřít reklamu

Letošní podzim nebude bohatý jen na hardwarové produkty. Apple totiž v jeho průběhu plánuje i spuštění hned dvou nových služeb – konkrétně  Arcade a TV+, tedy herního a filmovo-seriálového předplatného. Přesnou cenu či datum spuštění Apple sice při jejich březnovém představení neprozradil, avšak díky únikům informací jí již známe. Po včerejším “propálení” ceny pro  Arcade se totiž dnes objevila i cena pro TV+. 

Zatímco cena herní služby zřejmě mnohé překvapila, jelikož je na poměry Applu vcelku nízká, v případě TV+ se zřejmě o žádné velké překvapení nejedná. Podle zpráv agentury Bloomberg, jejíž zdroje sahají přímo do Applu, jí totiž hodlá kalifornská společnost nastavit na 9,99 dolarů měsíčně – tedy v přepočtu zhruba kolem 230 korun. Cena tak zřejmě bude v Česku vyšší než u konkurenčního Netflixu, který lze využívat už od 199 korun měsíčně, či HBO GO, které lze zas získat za 129 korun měsíčně. Právě to by však pro ní mohl být pro Apple velký problém, jelikož při listopadovém startu služby má být připravených možná jen pět pořadů. Co naplat, že mohou být kvalitní – pokud zkrátka nebude z čeho vybírat, služba si oblibu zřejmě nezíská. 

Vcelku potěšující zprávou je i plánovaná bezplatná zkušební doba, která by mohla některé nerozhodnuté jablíčkáře na TV+ přitáhnout. Její délka je sice zatím nejasná, vzhledem k povaze obsahu ve službě se ale dá víceméně předpokládat, že se Apple ke zkušební době delší než měsíc neodhodlá. Ostatně, ani konkurenční videostreamovací služby se do free-verze delší než měsíc nepouštějí. 

Balíčky předplatného?

Zdroje Bloombergu rovněž opět rozvířily spekulace okolo balíčků předplatného, které by zahrnovaly všechny či jen některé služby a uživatelé by si je mohli pořizovat za výhodnější ceny, než kdyby je využívali samostatně. Tyto balíčky by mohl Apple údajně spojit s programem “Každý rok nový iPhone”, který by uživatelům zajišťoval za měsíční poplatek každoročně nejnovější telefon. Otázkou ale v tuto chvíli je, jak by to bylo s jeho dostupností a hlavně pak, jakou cenu by Apple u podobné novinky nastavil. To vše ale ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.