Zavřít reklamu

V polovině května dorazily do Česka trochu překvapivě celosvětově velmi oblíbené služby YouTube Premium a YouTube Music. Jedná se o služby fungující na bázi předplatného, které nabízí funkčnost k celému obsahu YouTube či jen hudební části na pozadí smartphonu, stahování videí či další zajímavé funkce, které nejsou v běžné verzi zdarma přístupné. I díky tomu si tak získaly v tuzemsku služby velmi slušnou uživatelskou základnu, která se navíc stále rozrůstá. A zřejmě bude ještě víc. Nyní totiž do Česka dorazila možnost studentského předplatného, díky kterému budou moci vysokoškoláci velmi slušně ušetřit. 

Ceny studentských předplatných bývají zpravidla výrazně nižší než u verzí klasických a ani u studentské verze YouTube Premium a Music tomu není jinak. Za první jmenovanou službu tak zaplatíte měsíčně ve studentské verzu jen 109 korun namísto 179 korun, druhá jmenovaná služba pak vychází na 79 korun měsíčně namísto 149 korun. Slevy jsou tak opravdu velké a nejeden student, který má hlouběji do kapsy, je zajisté ocení. Jak je ale získat?

Aktivace je jednoduchá

Odpověď na výše uvedenou otázku je poměrně jednoduchá. Získání studentského předplatného má totiž prakticky jednu jedinou podmínku – mít status studenta. Jedná se tedy o věc, která nebude prakticky pro žádného studenta problém. Že studentem jste musíte YouTube potvrdit skrze SheerID, na které se můžete dostat přes tento odkaz v případě YouTube Musictento odkaz v případě YouTube Premium. V krátkém formuláři stačí vyplnit jen vaše jméno, příjmení, e-mail a především pak název vaší vysoké školy. Pak už se stačí jen přihlásit do studentského portálu či organizace, jehož či jejíž služby vaše škola využívá a máte hotovo. SheerID by mělo záhy potvrdit YouTube, že jste skutečně studentem a vy si tak můžete začít YouTube Music či Premium užívat naplno. Pokud by se náhodou potvrzení přes SheerID nevydařilo, lze YouTube zaslat sken vašeho studentského průkazu, který vaše studium potvrdí. V případě českých vysokých škol se tak bude v naprosté většině případů jednat o starý známý ISIC. 

Jak už jsem však psal výše, službu může využít pouze student vysoké školy. Pokud tedy disponujete ISIC průkazem třeba již na střední, s nárokem na levnější službu nepočítejte. YouTube jde tak ve šlépějích svých konkurentů, kteří též nabízí výhody jen vysokoškolákům.

Dnes nejčtenější

.