Zavřít reklamu

V právním oddělením Applu je dost často velmi rušno, neboť se právníci musí neustále vypořádávat se všemi možnými i nemožnými žalobami, které jsou podávány proti Applu. Nestává se však příliš často, aby někoho žaloval i sám technologický gigant. Nyní však ale Applu zřejmě došla v tomto případě trpělivost.

Jablečná společnost totiž podala žalobu na společnost Corellium, která umožňuje uživatelům virtualizovat iOS a používat jej jako výzkumný nástroj pro odborníky v oblasti bezpečnosti, což by mělo výzkumníkům lépe umožnit hledat v systému chyby. Apple je však jiného názoru a tvrdí, že společnost pouze profituje z porušování autorských práv. V žalobním podání Applu stojí, že společnost okopírovala zkrátka všechno. Kód, grafické rozhraní, ikony, vše v přesných detailech. „Společnost Corellium prodává svůj produkt jako produkt, který umožňuje vytváření virtuálních zařízení Apple. Za službu požaduje Corellium 1 milion dolarů ročně a zástupci společnosti ji osobně přijdou nainstalovat. Neexistuje žádné oprávnění, které by dovolovalo třetím stranám tvořit repliky systémů Apple.

Souvisejíci

Společnost rovněž zpochybňuje tvrzení, že virtuální iOS funguje jako nástroj pro hledání chyb v systému, jelikož Corellium žádná hlášení od odborníků nepožaduje. Apple dodává, že plně podporuje hledání bezpečnostních chyb v jeho systémech, jelikož bezpečnost uživatelů je pro něj vždy na prvním místě. Neplatí to ovšem za situace, kdy se hrubým způsobem porušují autorská práva. Žaloba byla podána u floridského okresního soudu. Apple se dožaduje zákazu prodejů společnosti Corellium a povinnosti této společnosti oznámit uživatelům, že porušuje autorská práva Applu.

Dnes nejčtenější

.