Zavřít reklamu

Je to jen pár měsíců, co společnost The Pokémon Company ve spolupráci s vývojářským studiem DeNa oznámila tajemnou hru z oblíbeného univerza Pokémonů, jež měla opět posunout laťku o něco výš. Na oficiální konferenci nedlouho poté jsme se dočkali oznámení titulu Pokémon Masters, který měl údajně přepsat dosavadní zkušenosti letitých fanoušků a nabídnout zcela nové herní mechaniky a dosud neprobádané možnosti. To na příznivce zapůsobilo a hra se se může těšit rekordnímu počtu předobjednávek.

Tvůrci z The Pokémon Company si na svých hrách dávají vždy záležet a nejinak tomu je i u jejich nejnovějšího počinu. Dočkáme se totiž všech trenérů z dosavadních titulů, z nichž můžeme následně tvořit svůj tým a postupně je vylepšovat. Ani o nových herních mechanikách vývojáři nelhali, tentokrát totiž bitvy budou probíhat v reálném čase, nikoliv po tazích jako v dosavadních hrách z tohoto univerza. Podle slov tvůrců zabere celá příběhová linie hezkých pár hodin a další čas strávíte prozkoumáváním, plněním vedlejších úkolů, nebo rozmlouváním s okolními postavami, což je na hru zdarma více než velkorysé. V každém případě nás čeká zábava na pořádně dlouhou dobu, což nebyl jediný důvod, který vedl tolik hráčů k předobjednávce.

Zatímco většina her na téma Pokémonů se v posledních letech vezla na stejné vlně a bez větších inovací, titul Pokémon Masters hratelnost uchopil z trochu jiného konce, což nalákalo jak veterány, tak nováčky. Dohromady si hru totiž předobjednalo zhruba 5 milionů hráčů, což je na poměry mobilních her obrovské číslo. Jak si tento počin povede v recenzích je zatím hudbou budoucnosti, ale oficiálního vydání se dočkáme již 29. srpna, což je za rohem. Hra bude pochopitelně zdarma, ale s mikrotransakcemi, které by však neměly do samotné hry příliš zasahovat. Uvidíme, zda se Pokémon Masters podaří rozvířit stojaté vody a vnést do této legendární, nejen herní ságy, svěží vítr.

Dnes nejčtenější

.