Zavřít reklamu

Poslední dobou se s tituly využívajícími rozšířenou realitu roztrhl pytel a všichni se snaží napodobit úspěch Pokémon Go, který před třemi lety hra sklidila. Nedávno jsme informovali o dvou dalších přírůstcích do tohoto žánru, konkrétně adventuře Harry Potter: Wizards Unite a střílečce Reality Clash. Své štěstí však zkouší další studio a vsází na staré dobré hry na hrdiny, pomocí nichž chce propojit herní svět a realitu.

Hra Lone Wolf bude stavět na bází stejnojmenné knižní předlohy, která oslovila tisíce čtenářů po celém světě a vybudovala si u příznivců fantasy velmi dobré jméno. Tvůrci by na tento úspěch rádi navázali a dovolili hráčům utvořit si vlastní příběh, jenž by byl součástí knižního univerza. Pochopitelně nebude chybět boj s monstry, na které v reálném světě narazíte, plnění úkolů a sbírání magických předmětů. Podle slov studia VisionizAR, jenž za hrou stojí, se chtějí tvůrci zaměřit na spolupráci mezi hráči. Z toho důvodu si pro dobrodruhy připravili poměrně obtížné bossy, které budete moci porazit jenom ve skupině a dostanete za ně největší odměnu. Hra se tak poměrně nápadně inspiruje právě o Pokémon Go, jenž stavělo na podobném konceptu.

Jedinou nevýhodou je skutečnost, že hra je stále ve fázi příprav a tvůrci vybírají peníze v crowdfundingové kampani na Kickstarteru, kde se zatím podařilo získat 9 500 z celkových 45 000 dolarů. V každém případě bychom se tohoto pozoruhodného titulu měli dočkat v roce 2020 na iOS a Androidu, a to zcela zdarma. Pokud vás však toto fantasy univerzum zaujalo natolik, že byste se chtěli podílet na testování, můžete si za 12 liber, v přepočtu zhruba 336 korun, pořídit předběžný přístup. Uvidíme, zda se nakonec projekt podaří dotáhnout do konce, ale jednalo by se o první pořádné RPG v augmentované realitě, což by mohlo tento žánr opět trochu oživit.

Dnes nejčtenější

.