Zavřít reklamu

Málokdy se v dnešní době stává, že by vývojáři dávali do svých her srdce. Existovaly doby, kdy to tak bylo, ale ty jsou již nenávratně pryč a z herní scény se stal průmysl jako každý jiný. Přesto však stále existují nezávislí tvůrci, kteří si dávají na svých výtvorech s láskou záležet a naslouchají komunitě. Nejinak je tomu i u dvoučlenného studia Bactrian Games, jenž sice považuje hru Norman’s Night In více či méně za svoji prvotinu, ale přesto se mu povedlo zaujmout hráče po celém světě.

Roztomilá adventura vypráví příběh starého obchodníka Normana, který si jednoho dne pořídí zvláštní bowlingovou kouli, jež ho zavede na nečekané dobrodružství do tajemného a temného světa jménem Cave, kde je magie na denním pořádku. V tu chvíli otěže převezmete vy a je jen na vás, abyste Normana z děsivého světa dostali zpět do reality, a to pomocí překonávání nejrůznějších překážek a hádanek, na něž během své cesty narazíte. Na hře je zkrátka vidět, že si na ní tvůrci dali záležet, zejména pak na úrovních, z nichž každá je ručně malovaná a navržená. Není tak divu, že tvůrci na hře pracovali více než tři dlouhé roky a obětovali jí nejen svůj čas, ale i peníze.

Není nejmenších pochyb, že se studiu povede vývoj titulu dotáhnout do konce, protože vydání je staveno již na 18. září. Hra vyjde najednou rovnou na několika platformách, konkrétně iOS, Androidu a Steamu, který je k nezávislým počinům více než vstřícný. Pochopitelně si tvůrci dali práci také s ovládáním, jenž je plně přizpůsobeno telefonům a myši a klávesnici zároveň, tudíž se nemusíte bát kompromisů. Nezbývá než doufat, že snahu vývojářů ocení také hráčská komunita, ale po dosavadních reakcích na nedávno vydaný trailer bychom se toho nebáli. Hra za svoji existenci dokonce vyhrála několik festivalových cen a již nyní učarovala recenzentům po celém světě, takže studio má slušně našlápnuto.

Dnes nejčtenější

.