Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co se kalifornské Apple Story potýkaly s nájezdy zlodějských gangů, které byly schopné za několik málo vteřin pobrat prakticky vše, čeho si všimli, a následně se ztratit neznámo kam. Tamní policie sice díky své systematické práci gangy rozprášila, jelikož mnohé jejich členy poslala za mříže, avšak vyhráno Apple ještě nemá. V neděli 11. srpna totiž zažil Apple Store ve Walnut Creek, který se v minulosti již cílem zločinců stal, další bleskový nájezd. 

Za krádeží mají stát tentokrát tři ženy, které měly naběhnout do Apple Storu, vzít dohromady šestnáct nových iPhonů a poté ujet ve stříbrné Hondě Civic. Poměrně zajímavé je, že se ženy při krádeži vůbec nemaskovaly, přestože si musely být vědomy toho, že je snímají bezpečnostní kamery. Tím tak policii, která jim je již na stopě, značně ulehčily práci. Nikoliv však natolik, aby je již byli policisté schopni dopadnout. 

Ze zpráv policie není bohužel zcela jasné, jaké iPhony si ženy z Apple Storu odnesly. V minulosti se však ukázalo, že pro zloděje není problém krást ani výstavní kusy, které se po opuštění obchodu a odpojení se od jeho WiFi uzamknou a jen Apple je dokáže zprovoznit. Tyto modely totiž lze prodat alespoň na náhradní díly, které levné rozhodně nejsou, byť ceně nezablokovaného iPhonu se samozřejmě neblíží. 

Častější, než byste čekali

Jablečné obchody jsou terči zlodějů poměrně často a to především díky jejich relativně chabému zabezpečení. Ochranka v nich sice nechybí, proti několikačlennému gangu, který bere po desítkách kusy Apple produktů z nechráněných regálů či stolů však nezmůže ani ta zhola nic. Pozitivem tak může být jedině to, že se při těchto nájezdech zpravidla nikomu nic nestane a Apple tak musí řešit “jen” finanční ztráty, které jsou na rozdíl od zdraví nahraditelné. 

Dnes nejčtenější

.