Zavřít reklamu

Apple včera vydal zprávu o svém růstu a podílu na pracovních pozicích ve Spojených státech. Podle této zprávy pracuje v různých společnostech, které jsou závislé na kalifornském gigantu, okolo 2,4 miliónů lidí. Zároveň jablečná společnost ve zprávě uvádí, že za celý rok 2018 utratila jen u amerických dodavatelů přes 60 miliard dolarů. Mnoho financí Apple v minulém roce utratil především u společnosti Maccor, která sídlí v Oklahomě. Tato společnost se zabývá vývojem perfektního hardwaru a softwaru pro testování výkonu baterií. Do konce roku 2023 by chtěl Apple do ekonomiky Spojených států přispět až 350 miliardami dolarů, což by se mu údajně mělo podařit.

Společnost Maccor, o které jsme si něco málo řekli již v minulém odstavci, je jeden z devíti tisíc dodavatelů jablečné společnosti.  60 miliard dolarů, které Apple v roce 2018 utratil, podpořily minimálně 450 tisíc pracovních pozic. Celkově pracuje nepřímo pro společnost Apple až 2,4 miliónů zaměstnanců napříč celými Spojenými státy – nebýt tedy Applu, tak si tito lidé musí hledat práci úplně někde jinde. Tohle číslo, tedy 2,4 miliónů zaměstnanců, se za poslední čtyři roky zvýšilo až čtyřnásobně. Největší podíl na pracovních pozicích ve Spojených státech má především „ekonomika aplikací“, která v poslední době slaví nevídaný boom. Jen za vývojem aplikací stojí 1,9 miliónů zaměstnanců, což je nárůst o 325 tisíc za dva a půl roku.

V Seattlu přibude dalších 2.000 pozic pro zaměstnance, kteří se budou zabývat inženýrstvím na vysoké úrovni.

Co se týče přímého zaměstnání v Applu, tak se momentálně Apple chlubí 90 tisíci zaměstnanci. Do roku 2023 by však tohle číslo mělo narůst až o dalších 20 tisíc. V tomto roce už kalifornský gigant navýšil počet přímých pozic o 1.200, a to díky nového campusu v San Diegu, kde se budou zaměstnanci zabývat především vývojem. V Seattlu poté přibude dalších 2.000 pozic pro zaměstnance, kteří se budou zabývat inženýrstvím na vysoké úrovni. Jak už jsem navíc v úvodu zmínil, tak do roku 2023 chce Apple do ekonomiky Spojených států přispět 350 miliardami dolarů. Tento krok označil dokonce i nynější prezident Spojených států, Donald Trump, jakožto „výhru pro všechny americké pracovníky a celé USA.“ Celkový přehled ohledně pracovních pozic a ekonomice Applu si můžete přečíst v tomto oficiálním dokumentu.

Dnes nejčtenější

.